Home Regiodarts Sylvano de Bie wint 5e dinsdagranking ten koste van Dimitry Holowacky

Sylvano de Bie wint 5e dinsdagranking ten koste van Dimitry Holowacky

Afgelopen dinsdagavond was na alle Corona perikelen bouwvak eindelijk weer tijd voor de vijfde dinsdagavondranking van de nieuwe (18e) rankingcyclus. Nadat er de eerste 4 ranking avonden gemiddeld 34 darters meededen, hadden we nu ondanks de zomerwarmte 30 darters binnen voor een leuke avond darts

De 30 spelers werden verdeeld over 6 poules van vier, en 2 poules van drie. Hierdoor waren acht van de tien banen in gebruik voor de ranking. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 14 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn…

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Sylano de Bie en nieuwkomer Jeroen vd Biezen tegen elkaar. Jeroen kwam snel op een 3-0 voorsprong, maar meerdere matchdarts waren niet aan hem besteedt. Bij een 3-3 tussenstand zette Jeroen hem weg op een dubbel, maar Sylvano trok de partij naar zich toe met een sublieme 107 finish.

De tweede halve finale ging tussen Lars Fransen en Dimitry Holowacky. Dimitry trapte direct het gaspedaal en kwam rap 1-0 voor, Lars mistte de tweede leg zijn dubbel waardoor Dimitry deze ook pakte. Vervolgens bleven de triples en dubbels voor Dimitry vallen en deze won de partij dan ook met een comfortabele 4-0 overwinning.

De finale ging dus tussen Sylvano de Bie en Dimitry Holowacky. Demitry begon goed met een 142 finish, maar kreeg daarna de pijlen niet meer in de gewenste vakjes… Gevolg was dan ook een comfortabele 5-1 overwinning voor Sylvano, die hiermee zijn eerste dinsdagranking titel pakte van deze cyclus.

In de verliezersronde stonden Rob Awater en Peter de Jong tegenover elkaar. Beide heren hadden de halve finales gewonnen van respectievelijk Jordy Waalboer en Bram Jongejeugd.

In de finale opende Rob direct sterk en stond na 12 pijlen op een dubbel en pakte ook direct de leg. De toon was hiermee gezet en Rob won dan ook met een 4-0 overwinning.

Er werd in totaal zevenwintig keer 180 gegooid. Lars Fransen had de meeste met 6 stuks, gevolgd door Dimitry Holowacky en Jeroen vd Biezen Bie die er elk drie gooiden.

Er werden in totaal twaalf 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Dimitry Holowacky met 142, gevolgd door Richard van Zijtveld die 140 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid! Nadat er bij de laatste mystery finish 67 euro was uitgekeerd, gaat de mysterypot volgende rankingavond weer richting de 40 euro.

De negendarter was niet gegooid! Deze pot staat de volgende rankingavond al ruim boven de 1000 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 25 augustus. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.