Home Regiodarts Tinus van Tiel wint Zeldenrijk Snacks League of Darts 2020 te Bussum

Tinus van Tiel wint Zeldenrijk Snacks League of Darts 2020 te Bussum

In 2020 werd de 8e editie van de Zeldenrijk Snacks League of Darts georganiseerd door Eugène “De Cobra” Smit.

Dit toernooi is ooit ontstaan als gevolg van de Premier League van de PDC: meerdere deelnemers in een poule tegen elkaar die zich vervolgens plaatsen voor de Finaledag in ons geval. Voorheen begonnen in café In Dubio te Hilversum, vervolgens naar café ’t Snookertje te Bussum en nu sinds 2017 wel in dezelfde gelegenheid maar met een andere hoofdsponsor, te weten Zeldenrijk Snacks bv. Er wordt in sets gespeeld dat wil zeggen op de speeldagen kan je ook zelfs gelijk spelen. In deze editie waren er twee poules van 10 darters waarbij de beste zes naar de winnaarsronde zouden gaan op de finaledag en de resterende darters naar de verliezersronde. Aangezien er in poule B helaas 2 uitvallers waren, diende het schema een beetje aangepast te worden maar dat gaf geen problemen.

De 2020-editie is er ééntje om niet te vergeten want Corona gooide roet in het eten. Dat wil zeggen dat er 3 speeldagen plaatsgevonden hadden dus alles was in kannen en kruiken was om de Finaledag te laten plaatsvinden in eind maart maar tsja…..toen………Corona. Uiteindelijk na lang dartloos te zijn geweest dus weer het darten opgestart in de speelgelegenheid en op zondag 26 juli de Finaledag alsnog ingepland.

Na de speeldagen gingen er 12 deelnemers naar de winnaarsronde die dus gingen uitmaken wie de 2020-titel ging opeisen én de daarbij behorende wisseltrofee: Arnold “The Black Pearl” Faverus (2013-winnaar), Wilco “Rooie Bassie” van Vulpen, Marcel “The Bold One” Snijders (2015-winnaar), Rick “HC” de Bruin, Melvin “The Gunner” Fokker, Koert “Scotland Forever” van der Sprong (2017-winnaar), Mark “Mr.Fish” de Vries (2018-winnaar), Alwyn “Steady” van Saarloos (2019 en dus titelverdediger), Marko “Suprise” Vrakking, Lucas “Bossie” Bos, Tinus “The Youngster” van Tiel, Gino “Gi No “ Helder. Er werd gespeeld volgens best of 9 sets, best of 5 legs.

In de verliezersronde gingen er 6 darters de strijd aan om helaas niet de titel te kunnen binnenhalen maar wel de 1e danwel 2e prijs van deze ronde, die goed waren voor een envelopje met wat centen:                 Corné “De Sloopkogel” Hazendonk, Albert “Appie” van Eijden, Richard “Bouncer” Luigjes, Friedo ‘Candyman” van Vliet (2016-winnaar), Rick ‘The Dancing Destroyer” Versteeg, Johan “Sheep” Schaap.          Er werd gespeeld volgens het systeem van Best of 7 sets, Best of 5 legs.

Overigens geldt tijdens het hele toernooi dat 180-ers en 100+Finishes worden beloond met iets lekkers namens Candyonline.nl dus deze werden aan elkaar geregen zogezegd.

De hoogste finish overall was goed voor een tegoedbon ter waarde van 20 euro van de Houtoven Pizza te Hilversum. Tijdens een van de speeldagen werd er door Mark de Vries een 160 uitgegooid en deze werd nooit meer verbroken door iemand bleek aan het einde van de Finaledag dus………Mark bemachtigde die prijs.

Voor de meeste 180ers was er geen extra prijs maar er ontstond toch een strijd en wel tussen Marko Vrakking en Tinus van Tiel. Uiteindelijk had Marko er 24 en Tinus er 26.

De verliezersronde werd een prooi voor Friedo van Vliet want hij won in de kwartfinale van Richard Luigjes, de halve finale van Corné Hazendonk en uiteindelijk de finale 4-0 in sets van Rick Versteeg die eerder van Albert van Eijden had gewonnen (die daarvoor van Johan Schaap won). Friedo won ooit in 2016 de winnaarsronde en prijkte dus al op de wisseltrofee met zijn naam. In 2019 won hij de verliezersonde dus eigenlijk prolongeerde hij die titel nu wel.

De ronde waar het natuurlijk om de titel én wisseltrofee gaat is de winnaarsronde. Voor de nummers gedeeld 3 en 2e en winnaar lagen er ook nog gevulde envelopjes klaar.

In de 1/8 finales werden er mooie, spannende, energieke partijen afgeleverd en uiteindelijk wisten Koert van der Sprong (tegen Arnold Faverus), Wilco van Vulpen (tegen Mark de Vries), Melvin Fokker (tegen Gino Helder), Marcel Snijders (tegen Rick de Bruin) zich te voegen bij de kwartfinalisten die vooraf al bekend waren gezien de plaatsen waarop ze eindigden in hun poule na de speeldagen.

Op naar de kwartfinales en hierin wist Lucas Bos van Koert te winnen, Tinus van Tiel won van Wilco, Alwyn van Saarloos won van Marcel en Melvin won van Marko Vrakking.

Toen logischerwijs de halve finales en de vier overgebleven spelers wisten toen in ieder geval dat zij een envelopje gingen ontvangen maar ja…..die titel he ! Alwyn wist zich dus als titelverdediger te plaatsen voor deze 1/2 finale die hij uiteindelijk wel verloor van Melvin. In de andere 1/2 finale was het Tinus die Lucas wist te verslaan.

Op naar de Finale met aan de ene kant dus de 12-jarige Tinus  die voor de eerste keer meedeed mààr zich al vaak overal heeft laten gelden zogezegd qua zijn top dartspel. Aan de andere kant was het Melvin die in 2018 ook in de finale stond maar toen helaas voor hem het onderspit delfde tegen Mark de Vries. Onder toeziend ook van vele supporters waaronder Ben (vader Tinus) en Jody (vriendin Melvin) gingen de 2 darters de strijd aan met elkaar en liet men de darts spreken. Kansen waren er voor Melvin maar uiteindelijk spreken de cijfers voor zich en het stond na enige tijd 5-1 voor Tinus die dus de titel als jongste deelnemer ooit op wist te eisen.

De prijsuitreiking werd een vrolijke boel waarbij ook de organisator, Eugène, nog even in ’t zonnetje werd gezet waar hij overigens erg verrast door was én wat hij zéér waardeerde.

Vervolgens stond het satébuffet dat door Erwin Thoolen (eigenaar café ’t Snookertje) bereid was dus klaar voor alle aanwezigen……smullen maar.

In 2021 zal de 9e editie georganiseerd gaan worden én zal Tinus “The Youngster” van Tiel vast en zeker z’n titel komen verdedigen maar nu eerst maar eens kijken hoe het darten verder zal gaan verlopen gezien dat virus dat rondwaart.