Tonny Veenhof wint eerste zaterdagtoernooi CHC ten koste van Kevin Stolzenbach Regiodarts
Regiodarts

Tonny Veenhof wint eerste zaterdagtoernooi CHC ten koste van Kevin Stolzenbach

Tonny Veenhof wint eerste zaterdagtoernooi CHC ten koste van Kevin Stolzenbach

Op zaterdagavond 1 september was SV CHC voor de eerste keer na de zomervakantie toneel van een zaterdagavond toernooi. In dit geval was het een single toernooi waarop 39 darters op af waren gekomen. De 39 darters werden verdeeld in een poule van drie en negen poules van vier. De tien poules werden verdeeld over de tien wedstrijdbanen zodat elke poule zijn eigen bord had. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 19 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn...

De eerste halve finale van de winnaarsronde ging tussen Wesley Kradolfer en Tonny Veenhof. Mede door goed spel, en het missen van dubbels door Tonny, kwam Wesley op een 2-0 voorsprong en kreeg hij meerdere pijlen voor de 3-0. Dit werd echter verzuimd, waarop Tonny met 4 legs op rij te winnen de overwinning pakte en zich op mocht maken voor de finale.

De tweede halve finale ging tussen Andy Scheepers en Kevin Stolzenbach. Ook hier werd een 4-2 uitslag genoteerd en was het Kevin Stolzenbach die de overwinning pakte.

De finale werd dus gespeeld tussen Tonny Veenhof en Kevin Stolzenbach. Tonny kwam 1-0 voor, waarop Kevin 120 uitgooide om 1-1 te maken. Vervolgens ging het gelijk op tot 3-3, waarop Tonny zijn eigen leg pakte om 4-3 voor te komen. In de achtste leg kwam Tonny door sterk spel eerder op een dubbel en kon hij met de break een 5-3 overwinning behalen.

In de finale van de verliezersronde stonden Sylvano de Bie en Roy Chambon tegenover elkaar. Sylvano had de ronde ervoor met een whitewash van Martien Pieters gewonnen, terwijl Roy Chambon met veel geluk een grote hoeveelheid matchdarts van nieuweling Dennis Witten overleefde. De finale zelf bleek eenrichtsverkeer: met 4-0 werd Sylvano best of the rest

Er werden in totaal tien keer 180 gegooid, Tonny Veenhof had de meeste met 4 stuks en werd gevolgd door Leo Hendriks met 3 stuks.

Er werden in totaal veertien 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Kevin Stolzenbach met 142, hij bleef hiermee Leo Hendriks en Martin Pieters voor die beide 124 gooide.

Het volgende toernooi bij CHC is aanstaande dinsdagavond en is onderdeel van de dinsdagavondranking. Inschrijven is tot 19.30 en het inschrijfgeld bedraagt 6 euro per persoon.

Het volgende zaterdagtoernooi betreft een koppeltoernooi die op zaterdagavond 22 september wordt gespeeld. Inschrijven is wederom tot 20.00, inschrijfgeld bedraagt 12 euro per koppel.

Voor meer informatie: CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.

Tekst: Leo Hendriks

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws