Toon Greebe wint 1e CHC dinsdagranking nieuwe cyclus ten koste van Ron Schouten Regiodarts
Regiodarts

Toon Greebe wint 1e CHC dinsdagranking nieuwe cyclus ten koste van Ron Schouten

Op een zomerse dinsdagavond 27 augustus was het de start van de zestiende cyclus, en op deze zwoele zomeravond hadden 21 darters zich verzameld voor het eerste dinsdagavondtoernooi na de zomervakantie. Onder hen veel bekenden, maar ook een aantal nieuwe gezichten.

De 21 spelers werden verdeeld over 3 poules van vier, en 3 poules van drie. Hierdoor waren er vier van de 10 banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 9 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Ron Schouten en nieuwkomer Ramon vd Heijden tegen elkaar. Ramon gaaf goed partij, maar de ervaren Ron won de wedstrijd met 4-2.

In de tweede halve finale had Toon Greebe geen kind aan Peter Heinsius, en plaatste zich dan ook gemakkelijk voor de finale.

De finale werd dus gespeeld tussen Ron Schouten en Toon Greebe. Toon pakte de eerste leg, maar was daarna slordig op zijn dubbels, waardoor Ron 3-1 voorkwam. Vervolgens was het met name Ron die verzuimde om de wedstrijd te claimen, en nadat Ron matchdarts miste voor 5-3 en 5-4, was het uiteindelijk Toon die alsnog met de overwinning aan de haal ging.

Ook in de verliezersronde werd er gestreden voor wat men waard was. In de finale stonden Jan Chambon en Danny Klerks tegenover elkaar, Jan had de ronde ervoor met 3-1 van Dave Gersjens gewonnen, terwijl Danny een whitewash uitdeelde aan Tim Pennings.

In de finale leek Jan het initiatief te gaan pakken met een sterke derde leg, maar de dubbel viel niet. Danny profiteerde optimaal en won ook de twee opvolgende legs, en hiermee dus ook de verliezersronde (4-1).

Er werden in totaal vierentwintig keer 180 gegooid. Ron Schouten gooide de meeste met zeven stuks, gevolgd door Toon Greebe en Ramon vd Heijden die er elk vijf gooiden.

Er werden in totaal zeven 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Danny Klerks met 116, gevolgd door Toon Greebe die 112 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid. De mysterypot zal de volgende ranking met meer dan 125 euro starten.

De negendarter was niet gegooid! Deze pot staat al boven de 900 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 3 september. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook of de website www.svchc.nl (kopje darts).