Toon Greebe wint 8e Dinsdagranking ten koste van Ron Schouten Regiodarts
Regiodarts

Toon Greebe wint 8e Dinsdagranking ten koste van Ron Schouten

Toon Greebe wint 8e Dinsdagranking ten koste van Ron Schouten

Op dinsdagavond 9 oktober was het alweer tijd voor de achtste ranking van het twaalfde seizoen, voor deze rankingavond waren 34 spelers bijeengekomen.

De 30 spelers werden verdeeld over 7 poules van vier, en 2 poules van drie. Hierdoor was er nog 1 van de 10 banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 16 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde won Toon Greebe met duidelijke cijfers van Erwin van Gool, 4-0. Terwijl Andy Scheepers tot 2-2 gelijk opging met Rons Schouten. Echter, Ron wist een break te forceren om zo 4-2 te winnen.

De finale werd dus gespeeld tussen Toon Greebe en Ron Schouten. Ron wist, mede door het missen van dubbels van Toon, een 3-1 voorsprong te nemen, maar vervolgens wilden bij hem de dubbels niet vallen. Toon kwam langszij en pakte vervolgens nog 2 legs om de finale en de achtste ranking met 5-3 naar zich toe te trekken.

Ook in de verliezersronde werd er gestreden voor wat men waard was. In de finale stonden Bram Jongejeugd en Peter de Jong tegenover elkaar. Bram had de ronde ervoor met 3-0 van Dimitry van Boxel gewonnen, terwijl Peter de Jong Tim Penning met 3-1 versloeg.

De finale was er een van hoog niveau; in de vierde leg stonden beide heren, mede door elk een 180, na 12 pijlen op een dubbel. Echter, de dubbel wilde niet vallen, Peter was uiteindelijk de gelukkigste en kwam 3-1 voor. Bram knokte zich terug en mede door een 15 darter met een 107 finish kwam hij terug tot 3-3. De laatste leg wisten beide heren wederom de beslissende dubbel niet te raken, waarop Peter het uiteindelijk afmaakte en zo de verliezersronde won.

Er werden in totaal drieëntwintig keer 180 gegooid. Zeven personen hadden er twee gegooid, gevolgd door negen anderen die er elk een gooiden.

Er werden in totaal elf 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Bram Jongejeugd met 146, hij bleef hiermee Richard de Bie voor, die 139 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid. De mystery pot, van meer dan 200 euro, gaat dan ook mee naar de volgende rankingavond.

De negendarter was ook niet gegooid. Deze gaat al richting de 700 euro en zal ook mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

Toon Greebe wint 8e Dinsdagranking ten koste van Ron Schouten
0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws