Home Regiodarts Toon Greebe wint derde dinsdagranking ten koste van Patrick Meeus

Toon Greebe wint derde dinsdagranking ten koste van Patrick Meeus

Op dinsdagavond 14 mei was het alweer tijd voor de derde Dindagavondranking van de 15e cyclus. Wederom hadden 24 spelers zich verzameld voor de ranking, die dan weer verdeeld werden in zes poules van vier. Hierdoor waren er nog 4 van de 10 banen beschikbaar om in te gooien.

Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 12 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn…

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Toon Greebe en Bertie Bodar tegen elkaar. Toon was hierin duidelijk de bovenliggende partij, en pakte de wedstrijd dan ook met 4-0.

In de tweede halve finale speelden Ron Schouten en nieuwkomer Patrick Meeus tegen elkaar. Ron kwam op voorsprong en kreeg, door het missen van dubbels door Patrick in de zevende leg, de kans om de partij met 4-2 naar zich toe te trekken. Hij verzuimde echter, waardoor Patrick langszij kon komen en ook de partij kon pakken met 4-3.

De finale werd dus gespeeld tussen Toon Greebe en Patrick Meeus. Toon bleef goed doorgooien en Patrick kwam op de beslissende momenten net tekort, hierdoor werd het relatief makkelijk voor Toon, die dan ook de winst met 5-1 naar zich toe trok.

Ook in de verliezersronde werd er gestreden voor wat men waard was. In de finale stonden Peter de Jong en Roy Chambon. Peter had de ronde ervoor met 3-0 van Bram Jongejeugd gewonnen, terwijl Roy met 3-1 van Annemarie wist te winnen.

De finale was zelf redelijk eenzijdig, Peter had het betere van het spel en trok de finale met 4-1 naar zich toe.

Er werden in totaal dertien keer 180 gegooid.  Toon Greebe had de meeste met 5 stuks, gevolgd door Ron Schouten die er 4 gooide.

Er werden in totaal zeven 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Patrick Meeus met 147, gevolgd door Toon Greebe die 145 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid. De mysterypot zal de volgende ranking met meer dan 60 euro starten.

De negendarter was niet gegooid! Deze pot gaat al over de 860 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking avond van 21 mei zal geen doorgang hebben, maar zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 28 mei. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook of de website www.svchc.nl (kopje darts).