Tweede dag Krembassy gekenmerkt door hoogstaand niveau darts Regiodarts
Regiodarts

Tweede dag Krembassy gekenmerkt door hoogstaand niveau darts

Op zondag 7 juli werd er begonnen met de laatste 32 van het langstlopende darttoernooi van Nederland de Krembassy. Na de voorrondewedstrijden gehad te hebben werden er deze zondag wederom 8 wedstrijden afgewerkt in cafe Kremer. Het cafe is omgetoverd in een waar dartswalhalla voor de toeschouwers en voor de spelers die opkomen door het publiek. Een heuse tribune staat er voor de dartsliefhebbers om de wedstrijden live te bekijken. Er was weer een middag- en avondsessie. Er werden fantastische partijen gespeeld en doordat we nu ook het gemiddelde bij kunnen houden(dankzij onze laptop specialist Kevin) kun je bij de verschillende spelers zien wat voor niveau ze kunnen halen. Deze dag hielpen de volgende mensen mee voor het slagen van weer een dag Krembassy, de walkon girls Danielle, Daphne en Joyca, de schrijvers Marco ten Pas, Marcel Schuurs, Wouter Lucas, Christian ter Halle en Marcel Beernink en onze mensen achter de laptop voor het livestreamen op fb, Kevin, Very en Sarinna. In een volgepakt cafe Kremer beide sessies zijn hier de uitslagen met een verslagje. 13.00 Erwin Extercatte (Delden)- Menno Nijeboer (Hoogezand) 3-1 Mensen wat een wedstrijd om deze middagsessie mee te starten. Wat een niveau werd hier gegooid. Beide spelers lieten darts zien het merendeel van de legs gingen onder de 19 darts uit. In de 1e set waren het 4 breaks op rij, Menno wist leg 1 te pakken in 17 darts, daarna Erwin de 2e in 19 darts, Menno wist een 15 darter te gooien met een 141 finish ,maar Erwin antwoorde weer met eveneens een 15 darter met 129 finish. Erwin pakte zijn eigen set toch nog met een 14 darter. In set 2 miste Menno een 138 maar daarna wist hij de leg toch uit te gooien. Leg 2+ 3 gingen naar Erwin met 20 en 14 darts, maar Menno wist met een 86 finish in 15 darts leg 4 te pakken. Erwin wist toch deze set te pakken met wederom een 14 darter. Na de break begon Erwin met een 13 darter voor 1-0, Menno maakte er 1-1 van , maar Erwin bleef legs uitgooien onder 18 pijlen, 2-1 met een 16 darter. Menno bleef knokken en wist zijn leg te pakken met een mooie 124 finish. In leg 5 mist Erwin 9 pijlen voor de set en de overwinning. Menno mist 94 maar gooit daarna toch uit en wint de 3e set met 3-2. Ondanks de 1e leg met 19 darts te pakken in set 4 was daarna Erwin die met 3 fantastische legs de partij naar zich toetrok. Erwin gooide 17 darts, daarna 15 darts met 104 finish en een 16 darter. Erwin mag gaan spelen tegen Michael Stoeten bij de laatste 16. Erwin 180: 5x/ 140 : 7x/ 100+ 20x gemid. 85.2 Menno 180: 1x / 140: 10x/ 100+ 19x gemid 75.86

14.00 Jamie Kelder (Westerhaar)- Mark Meijer (Vriezenveen) 3-0
In deze partij kreeg Mark wel kansen om een set te pakken. Jamie wist de 1e set te winnen in 22/21 en 14 darts. In set 2 gingen de eerste 3 legs via breaks naar een ieder, 1-0 door een 96 finish in 18 darts door Jamie, Mark daarop 1-1 in 20 darts . Jamie ging er daarna vandoor met de set in 17 en 19 darts. 2-1 in sets. Mark moest nu hetzelfde proberen als in zijn voorrondepartij, achterstand goed maken. Jamie had andere plannen en pakt in set 4 leg 1+2. Mark rechte zijn rug en wist de 3e leg te pakken in 17 darts waar Jamie 4 matchpijlen miste. Ook de 4e leg ging naar Mark en zodoende wederom een 5e leg. Hierin mist Jamie eerst 110 om daarna Mark 123 te zien missen. Daarna gooit Jamie de partij uit . Jamie mag bij de L16 gaan spelen tegen Marcel Snippe.
Jamie 180: 1x/ 140: 4x/ 100+ 14x gem. 76.44 Mark 140: 5x/ 100+ 11x gem. 69.17

15.00 Alexander Pas (Rijssen)- Cor Zorgdrager (Vroomshoop) 3-2
Man man wat kunnen sommige mensen toch heel goed darten en wat is het toch fijn dat dit op mijn toernooi te zien is. Net als bij de 1e partij tussen Erwin en Menno wisten deze 2 kanjers ook vele hoge scores te gooien en vele legs onder de 19 darts uit te gooien. Cor die de 1e editie op zijn naam wist te zetten had in Alexander een zeer goede tegenstander. Cor begon zijn set met een 106 finish in 18 darts, Alex pakt leg 2+3 in 19 en 18 darts, waarna Cor 2 pijlen mist voor 2-2. Alex profiteerd en gooit 86 uit , 3-1. In set 2 was het Alex die leg 1 pakte in 17 darts, Cor antwoord met ook een 17 darter, breekt Alex met een 22darter om daarna de set toch te zien winnen door Alex met een 16 en 14 darter. Na de pauze wist Cor dat hij zijn set zowieso moest houden. Het werd een fantastische partij, Cor wist in set 3 1-0 voot te komen, Alex maakt 1-1 met een 17 darter, Cor leg 3 in 18 darts met een 98 finish, Alex 2-2 in 18 darts. In leg 5 mist Alex 123 en ziet Cor de set pakken door een mooie 116 uitgooi in 18 darts. In set 4 was Cor ontketend en wist deze set met 3-1 te winnen, 16/21/14 darts, Alex gooide een 19 darter. Het stond nu 2-2 in sets en het publiek ging er is effe goed voor zitten. Cor wist in set 5 zijn eigen leg te behouden in 17 darts, Alex pakt leg 2 in 14 en breekt Cor met een 18 darter. Cor mist in leg 4 een 98 finish om daarna Alex de set uit te zien gooien en zo ook de partij. Alexander gaat nu spelen tegen de winnaar van Thijs ten Hagen/Martin Bos.
Cor 180: 2x/ 140: 8x/ 100+ 27x gem. 79.1 Alexander 140: 11x 100+ 29x gem. 81.13

16.00 Antoine Feijen (Dalfsen)- Dennie Olde Kalter(Hengelo) 1-3
Voor Antoine was het de 2e x dat hij zich plaatste voor het hoofdtoernooi. Dennie wist dit toernooi in 2017 op zijn naam te zetten en is in goede vorm want hij won onlangs nog een toernooi in Duitsland. In de 1e set was het Dennie die deze naar zich toetrok in 21 / 21 en 12 darts met een mooie 158 finish. In set 2 wist Antoine het ietsie beter te doen maar ook deze set ging naar Dennie. Dennie komt hier met 2-0 voor om Antoine leg 3 te zien pakken in 18darts , in de 4e leg mist Antoine 104 en gooit Dennie daarna uit in 17 darts. In de 3e set neemt Antoine een 1-0 voorsprong met een 16 darter, maar ziet daarna Dennie leg 2+3 pakken in 15 en 18 darts. Dennie mist daarna 4 pijlen voor de overwinning en Antoine profiteerd met een 14 darter. Dennie mist wederom 3 pijlen in leg 5 en Antoine gooit wel uit en brengt zo de spanning terug 2-1 in sets. Verder liet Dennie het niet komen en wint set 4 met 17/16 en 21 darts. Dennie gaat ook naar de laatste 16 en mag het hier opnemen tegen de winnaar van Christian Kist-Martijn Mijnheer.
Antoine 180: 1x/ 140: 5x/ 100+ 10x gem. 70.47 Dennie 180: 3x/ 140: 7x/ 100+ 16x gem. 80.12

19.30 Vincent Kamphuis ( Epe)- Robin Smees (Winterswijk) 3-0
Het wil maar niet lukken voor Robin. Ook in deze wedstrijd had hij kansen genoeg om er een spannender wedstrijd van te maken. Hij begon goed door Vin te breken en 1-0 voor te komen, in de 2e leg mist hij dubbels, Vincent pakt leg 2+3 waar Robin leg 4 pakt in 15 darts. In leg 5 mist Robin 2 darts voor de set. Vincent grijpt zijn kans en pakt de set, 3-2. In set 2 hetzelfde euvel voor Robin de dubbels. In leg 1 mist hij 6 pijlen, hij weet terug te breken, maar Vincent breekt hem weer met een 18 darter en wint leg 4 ook , 2-0 in sets voor. Na de pauze probeert Robin het wel maar ondanks dat hier ook een beslissende leg gespeeld moet worden gaat deze set ook naar Vincent, 3-2.
Vincent gaat bij de laatste 16 nu spelen tegen de winnaar van Bart Blokhuis-Yoerie Peters.
Vincent 180: 1x/ 140: 5x/ 100+ 10x gem. 68.95 Robin 180: 1x / 140: 3x/ 100+ 19x gem. 69.44

20.30 Michael Stoeten (Vroomshoop)- Joren Pots (Hellendoorn) 3-0
Michael had als tegenstander eerst Arjan Konterman maar die moest doordat hij gelijktijdig met dit toernooi andere verplichtingen had zijn deelname inleverde en een ander de plek te gunnen. Alle credits naar Arjan. Doordat er ieder jaar een playoff avond gespeeld wordt voor vrije plekken in de 1e ronde was het oren die hiervoor in de plaats kwam . Hij won de playoffavond. Joren verloor set 1 omdat hij hierin teveel kansen liet liggen om hem wel te pakken. Michael zei dank je wel, 3-0. In set 2 gooide Joren leg 1 uit met een 16 darter. Daarna was het over waar hij toch nog wat kansen had om deze set iets spannender te maken, 3-1 voor Michael. Dit was het breekpunt en na de pauze werd het een 3-0 voor Michael en hij gaat nu spelen tegen Erwin Extercatte, nou die is er wel klaar voor denk ik.
Joren 140: 2x / 100+ 9x gem. 64.43 Michael 180: 1x / 140: 5x/ 100+ 12x gem. 71.97

21.30 Marcel Snippe(Westerhaar)- Bennie Gerrits (Vroomshoop) 3-1
Dit moest de wedstrijd van de avond worden tussen thuisfavoriet Bennie en Marcel die in zijn voorronde partij al goed darts liet zien. In de 1e set wist Bennie 2 breaks te maken met een 17 en 19 darter. Marcel breekt Bennie ook 2x en mist een 137 om daarna uit te gooien en een 11 darter met 2x 180 in deze leg. Toch wist Bennie deze set af te snoepen van Marcel dankzij een 13 darter met een 180er. Het publiek ging los ,maar Marcel liet zich niet van zijn stuk af brengen en antwoorde met een 3-1 winst in set 2. Bennie pakt leg 1 nog wel in 17 darts, maar daarna gooit Marcel een 18 darter met een 118 finish, leg 3 met een 104 finish en leg 5 in 21 darts. 1-1 in sets. Na de break gaat Marcel in set 2 goed van start, hij komt met 2-0 voor. Bennie weet leg 3 in 15 darts te pakken en leg 4 in 22 darts. De 5e leg gaat toch naar Marcel die deze uitgooit in 19 darts. Voor Bennie was het een dreun en hij probeerde alles maar Marcel was te sterk in set 4, hij wist deze te winnen in 14/ 13 darts2x 180 in deze leg) en 18 darts. Jammer voor Bennie maar hij gaat het volgend jaar gewoon weer proberen. Marcel gaat spelen tegen Jamie Kelder laatste 16.
Marcel 180: 5x/ 140: 5x/ 100+ 22x gem. 79.45 Bennie 180: 3x/ 140: 6x / 100+ 23x