Uitgebreid verslag van de 3e dag Krembassy op maandag 8 juli Regiodarts
Regiodarts

Uitgebreid verslag van de 3e dag Krembassy op maandag 8 juli

Op maandag 8 juli werd er begonnen met de 3e dag van de Krembassy. Er stonden 4 wedstrijden op het programma laatste 32. Ook de winnaar van 2018 kwam aan bod Christian Kist en kwartfinalist van vorig jaar Martin Bos moest aantreden. Bij de 1ste wedstrijd was het nog redelijk rustig in het cafe ,maar daarna stroomde het cafe lekker vol bij de resterende partijen ook omdat velen meegingen om hun favorieten aan te moedigen. Ik wil de volgende mensen weer bedanken voor het goed verlopen van deze avond, schrijvers Jeroen Bolks, Henk Beldman, Bennie Gerrits, Martijn Bernardt, achter de laptop Very, Jeffrey en Kevin en onze walkongirls Danielle,Joyca,Daphne. Hier de verslagen : 19.00 Levi de Witte (de Pollen)- Wim Zomer (Vroomshoop) 3-0 (3-2/3-1/3-1) Voor Levi was het zijn 2e wedstrijd nadat hij zaterdag zijn voorronde wist te winnen. Hij mocht het nu opnemen tegen Wim de Roofmaster Zomer. Wim was niet alle goede doen ,maar dat was geen excuus voor zijn spel want Levi stond wederom goed te gooien. In de 1e set ging de 1e leg met 16 darts naar Levi, hij miste pijlen voor 2-0 en Wim maakte er 1-1 van, Levi wint leg 3 in 22 darts en weer mist Levi pijlen om de set al te pakken. Wim grijpt zijn kans en maakt 2-2. Met een mooie 107 finish pakt Levi toch zijn eigen set in 15 darts. In set 2 begint Levi zijn leg met een 180er om daarna 6 pijlen te missen voor de break, Wim gooit 62 uit voor 1-0. Daarna gooit Levi nog een 180er in leg 3 en pakt leg 2 in 20 darts, leg 3 in 16 darts . Met een 22 darter wint hij de set 3-1. Na de pauze weet Wim Levi te breken 1-0 ,maar daarna laat Wim in 2 legs de dubbel liggen om deze set naar zich toe te trekken. Levi wint de 2e leg in 24 darts en leg 3 ook in 24 pijlen met een 90 finish. Wim kreeg nog kansen in leg 4 waar Levi 5 matchpijlen miste. Uiteindelijk gooit hij dubbel 5 uit en wint deze wedstrijd met 3-0. Hij mag het nu opnemen tegen de winnaar van Ron Meulenkamp-Kevin Lasker. Levi 180: 3x/ 140: 6x 100+ 12x gem. 71.32 Wim 140: 3x/ 100+ 7x gem. 55.96

20.00 Martin Bos (Emmercompascum)- Thijs ten Hagen (Winterswijk) 1-3 (1-3/0-3/3-1/0-3)
In deze partij werden vele dubbels gemist, maar het scorend vermogen van beide was zeer goed. Op een bepaald moment zat Thijs boven de 92 gemiddeld en Martin net daar onder. Thijs wist Martin in leg 1 van de 1e set te breken door bijna 138 uit te gooien maar daarna wel uit te gooien in 22 darts. In leg 2 gooit Thijs 100 uit waar Martin ook kans had om de leg te pakken. In leg 3 liet Thijs 7 pijlen liggen voor de set en zag Martin de leg wel uitgooien . Thijs mist in leg 4 een 107 voor de set maar daarna gooit hij wel uit en pakt zo de set met 3-1. In de 2e set waren het ook de dubbels maar Thijs wist hier beter mee om te gaan. 1-0 in 19 darts, de 2-0 in 15 darts met een 180 en leg 3 in 22 darts. 3-0. Na de pauze wist Martin dat er een tandje bij moest om het tij nog te keren. Hij wint leg 1 in 22 darts en breekt Thijs met een 18 darter. Thijs breekt terug door leg 3 te pakken ,waar Martin 8 pijlen mist voor de set. Met weer een break in 17 darts pakt Martin set 3 . Martin begint in set 4 nog met een 180er maar ziet Thijs deze leg pakken in 14 darts. In leg 2 gooit Thijs een 180er en pakt deze in 17 darts 2-0, Martin mist in leg 3 een 78 en ziet Thijs de leg uitgooien in 19 darts. Een kreet van geluk komt eruit bij Thijs en hij plaatst zich ook bij de L16. hierin mag hij het opnemen Alexander Pas.
Martin 180: 1x/ 140: 8x/ 100+ 9x gem. 71.55 Thijs 180: 2x / 140: 5x / 100+ 18x gem. 86.19

21.00 Machiel Stoffers (Emmen)- Henry Smit (Enter) 0-3 (0-3/2-3/0-3)
Ondanks de 3-0 nederlaag voor Machiel was dit wel een zeer goed niveau. Machiel wist zijn voorronde toch wel overtuigend te winnen en liepen de dubbels ook. Nu helemaal niet, hij miste teveel pijlen om het Henry moeilijker te maken. Henry toch wel een routinier(3e deelname) wist hier gretig van te profiteren. In set 1 gooit Henry 90 uit met een 20darter, daarna 19 en de setwinner in 18 darts. Machiel miste 3 pijlen voor de 2-1. In set 2 moest een 5e leg beslissen wie deze belangrijke set won. Machiel komt 2-0 voor in deze set met een 21 en 20 darter en 1x 180. Henry maakt er 2-2 van door in de 3e leg 77 uit te gooien en met een 180er in 22 darts leg 4 te pakken. Henry mist 5 pijlen voor de set en zag Machiel nog 118 missen om de set te pakken. Toch ging ook deze set naar Henry door de beslissende dubbel te gooien. In set 3 na de pauze was het over voor Machiel, hij miste nog wat dubbels om deze set nog spannend te maken,maar Henry liet hem niet ontsnappen en gooit deze set uit in 18/22 en 21 darts. Henry gaat nu spelen tegen de winnaar van Marcel Beernink-Ruud Hankamp.
Machiel 180: 2x/ 140: 1x/ 100+ 12x gem 65.01 Henry 180: 1x/ 140: 3x/ 100+ 12x gem. 72.27

22.00 Christian Kist (Vroomshoop)- Martijn Mijnheer (Nieuwleusen) 3-0 (3-0/3-0/3-1)
Deze uitslag doet vermoeden dat Christian een makkelijke overwinning pakte maar dat was niet zo. Martijn die hier stond door zijn voorronde zaterdag te winnen kreeg vooral in set 2 kansen om deze te pakken. Christian die als titelverdediger deze avond begon wist set 1 met 3-0 te winnen. De 1e leg ging in 21 darts, in leg 2 mist Martijn 110 om daarna Christian 107 te zien missen en hij daarna nogmaals 3 pijlen niet te verzilveren. Christian pakt de leg in 24 darts. De set werd binnen gehaald met een 18 darter via 120 finish. In de 2e set mist Martijn in leg 1 4 pijlen en in leg 3 9 pijlen voor de leg. Christian profiteerd en wint de set met 3-0 door de 2e leg in 13 darts uit te gooien. Voor Martijn stond er een zware klus op papier om na de pauze 3 sets op rij te pakken. Hij begon goed en hij wist Christian zijn leg af te snoepen met een mooie 18 darter. Christian breekt terug met een 19 darter waar Martijn 4 pijlen mist voor 2-0. Daarna was het over en liet Christian zien iets effectiever te zijn in de legs, leg 3 mist hij een 11 darter om daarna er een 13 darter van te maken ook dankzij een 180er en de partij werd uitgegooid in 16 darts waar Christian hier een 141 miste voor 12 darts. Martijn kreeg nog een kansje voor 109 die hij miste op d16. Christian gaat nu spelen bij de L16 tegen de winnaar van 2017 Dennie Olde Kalter. Nou dat moet wel vuurwerk worden.
Christian 180: 1x/ 140: 2x/ 100+ 17x gem. 80.56 Martijn 140: 2x/ 100+ 11x gem. 72.98