Home Regiodarts Van der Heijden wint 8e dinsdagranking ten koste van Richard van Zijtveld

Van der Heijden wint 8e dinsdagranking ten koste van Richard van Zijtveld

Afgelopen dinsdagavond was het alweer tijd voor de achtste dinsdagavondranking van de zeventiende rankingcyclus. 28 spelers hadden zich gemeld voor een gezellige avond darts.

De 28 spelers werden verdeeld over 7 poules van vier. Hierdoor waren er drie van de 10 banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 14 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn…

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Peter de Jong en Ramon van der Heijden tegen elkaar. Deze partij moet tot het uiterste gaan en werd dan ook pas in de laatste leg beslist in het voordeel van Ramon.

De tweede halve finale ging tussen Leo Hendriks en Richard van Zijtveld. Leo pakte het initiatief door Richard direct te breken, maarmede door het missen van dubbels door Leo kon Richard direct terug komen en besliste de laatste leg met een 11 darter voor de winst (4-3).

De finale werd gespeeld door Ramon van der Heijden en Richard van Zijtveld. Beide heren kregen elkaar in de finale niet gebroken, totdat Ramon de break kon forceren in de zevende leg. In de achtste leg kon Richard niet meer terug breken, hierdoor pakte Ramon zijn eerste ranking zege van de zeventiende cyclus.                               

In de verliezersronde stonden Rob Awater en Kevin Stolzenbach tegenover elkaar. Beide heren hadden de ronde ervoor met een white wash (3-0) gewonnen van respectievelijk Bram Jongejeugd en Roy Chambon.

De finale zelf bleek uiteindelijk ook een whitewash te worden; Rob kreeg kansen, maar maakte ze niet af. Kevin profiteerde optimaal en trok zo de partij met 4-0 naar zich toe.

Er werd in totaal achtentwintig keer 180 gegooid. Ramon van der Heijden had de meeste met 5 stuks, gevolgd door Richard van Zijtveld en Leo Hendriks met elk 4 stuks.

Er werden in totaal veertien 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Dennis Engelen met een mooi 170 finish, gevolgd door Danny klerks die 160 uitgooide.

De mystery finish niet was gegooid! Nadat eerder deze rankingcyclus 126 euro was uitgekeerd, gaat de  mysterypot  de volgende rankingavond alweer boven de 50 euro uitkomen.

Ook de negendarter was niet gegooid! Deze pot staat de volgende rankingavond al boven de duizend euro.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 21 januari. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.