Home Regiodarts Van der Heijden wint vierde dinsdagranking na een spannende finale van De...

Van der Heijden wint vierde dinsdagranking na een spannende finale van De Bie

Afgelopen dinsdagavond was het alweer tijd voor de vierde rankingavond van de zestiende cyclus. 21 spelers hadden zich gemeld voor een gezellige avond darts.

De 21 spelers werden verdeeld over 3 poules van vier, en 3 poule van drie. Hierdoor waren er vier van de 10 banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 9 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Ramon van der Heijden en Peter de Jong tegen elkaar. Peter kon helaas zijn niveau van de twee rondes ervoor niet halen en pakte zijn kansjes niet. Gevolg was een makkelijke 4-1 overwinning voor Ramon vd Heijden.

De tweede halve finale ging tussen Sylvano de Bie en Dimitry Holowacky. Dimitry had veel moeite om zijn dubbel te raken, terwijl de dubbel voor Sylvano niet te missen leek. Gevolg was een 4-0 overwinning van Sylvano.

De finale werd dus gespeeld door Sylvano de Bie en Ramon van der Heijden. Beide heren hadden hierbij veel last van het missen op de dubbel; Beide heren profiteerde van het missen van de dubbel door de andere speler, maar gaven dus net zo snel de kansen terug. Uiteindelijk werden er in de laatste leg ook de nodige dubbels gemist, maar was Ramon uiteindelijk de gelukkige, die hiermee ook zijn eerste dinsdagavond titel opeiste.

In de verliezersronde stonden nieuwkomer Arne Spee en Bram Jongejeugd tegenover elkaar. Arne had de ronde ervoor matchdarts van Jan Chambon overleeft (3-2), terwijl Bram met duidelijke cijfers te sterk was voor Annemarie van Pouderooijen (3-0).

De finale ging ook over de volledige zeven legs, maar de laatste leg nam Bram ruim een voorsprong en mistte zelfs nog een 170 finish op de bull om het in stijl af te maken. Vervolgens miste hij niet, en ook hij won hiermee zijn eerste overwinning in de verliezersronde binnen CHC.

Er werden in totaal twintig keer 180 gegooid. Ron Schouten gooide de meeste met vier stuks, gevolgd door Ramon van der Heijden die er drie gooide.

Er werden in totaal acht 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Ramon van der Heijden met 136, gevolgd door Richard Kroon, die 121 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid. Nadat er verleden week 151 euro was uitgekeerd, zal de mysterypot volgende ranking waarschijnlijk weer boven de 20 euro uitkomen.

De negendarter was niet gegooid. Deze pot staat al boven de 900 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 24 september. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.