Van Milligen winnaar 12e Winners Zomerranking 2018, De Kruijff runner-up Regiodarts
Regiodarts

Van Milligen winnaar 12e Winners Zomerranking 2018, De Kruijff runner-up

Van Milligen winnaar 12e Winners Zomerranking 2018, De Kruijff runner-up


Uiteindelijk wisten Mickey Rakhorst en Dylan Sprangers door te stromen naar de finale van de verliezersronde. Mickey moest in zijn poule Mike de Kruijff en Quincy den Boer voor zich dulden, maar bemachtigde een derde plaats door Mandy Nobel onder zich te houden. Dit bleek genoeg voor een bye, waarna Ingmar Dolaard met minimaal verschil werd verslagen (2-1). Ook Anjana Bhagwandin kwam niet verder dan één leg (3-1), waarna Nick Buyks in de halve finale zonder tegenleg aan de kant werd gezet (4-0).

Dylan zag Jisse de Boer zonder problemen zijn poule winnend afsluiten, waarna Michael Cohen en Anjana Bhagwandin op basis van een 9-dart shoot-out ook boven hem wisten te eindigen. In de verliezersronde mocht hij vervolgens direct aan de ockey verschijnen, hetgeen hem een stuk beter afging dan de shoot-out. Zonder een leg af te staan werden Daan van Rossem (2-0), Marco Meijer (2-0), Mandy Nobel (3-0) en Sylvana Snoeck (4-0) aan de zegekar gebonden en mocht hij proberen deze lijn door te trekken in de finale.

Hierin wist Mickey dan eindelijk de eerste legs van Dylan af te snoepen in de verliezersronde, maar ook hij was niet bij machten om het echt spannend te maken. Dylan domineerde de partij en eiste met een 5-2 overwinning de verliezersronde voor zich op.

Kwartfinale:

Sylvana Snoeck 3-0 Jamila Lamkadmi

Mandy Nobel 0-3 Dylan Sprangers

Dennie Mallegrom 2-3 Nick Buyks

Mickey Rakhorst 3-1 Anjana Bhagwandin

Halve finale:

Sylvana Snoeck 0-4 Dylan Sprangers

Nick Buyks 0-4 Mickey Rakhorst

Finale:

Dylan Sprangers 5-2 Mickey Rakhorst

In de winnaarsronde slaagde Nigel van Milligen erin om net als vorige week een finaleplaats af te dwingen. Na een goed begin in de poulefase, waarin hij geen leg afstond aan Roy Moerenhout, Nick Buyks en Melissa van Puffelen, startte hij de knock-outfase met een nipte overwinning op Ricardo Vrijhof (3-2). Een duidelijke 4-1 overwinning op Jisse de Boer volgde, waarna ook Berry Herks er in de halve finale aan moest geloven (5-3).

Aan de andere kant van het schema verraste Mike de Kruijff om na vijf verliezersrondefinales nu zijn eerste finaleplaats in de winnaarsronde te bemachtigen. Mike liet de afgelopen zomer al zien steeds beter weer terug in zijn vorm te komen en startte ook dit toernooi zonder problemen door zijn poule, zoals eerder vermeld, als winnaar af te sluiten. Dit werd beloond met een vrije ronde, waarna hij in drie spannende wedstrijden aan de juiste kant van de score wist te blijven ten kosten van Roy Moerenhout (3-2), Patrick van den Boogaard (4-2) en Zereso Zeverboom (5-4).

Waar deze finale voor Mike pas de eerste van de zomer was, was dit voor Nigel al zijn vierde (1x winst). In het begin van de finale was dit dan ook goed terug te zien en greep Nigel als eerste het initiatief. Echter verslapte Nigel en kwam Mike goed langszij. Mike bleef zich vervolgens goed vastbijten in de wedstrijd waardoor er een beslissende laatste leg aan te pas moest komen. Helaas voor Mike bleek dit het einde van zijn verrassing en was het Nigel die met een sterke leg een 6-5 overwinning wist te boeken op de 12e Winners Zomerranking 2018 en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst mocht nemen.

Laatste 16:

Nigel van Milligen 3-2 Ricardo Vrijhof

Jisse de Boer 3-1 Quincy den Boer

Rene Molendijk 2-3 Jean Paul Nettenbreijer

Berry Herks 3-2 Viggo van der Kuijl

Zereso Zeverboom 3-2 Maikel van Helden

Wesley van Beekum 3-0 Nigel Dikhoff

Mike de Kruijff 3-2 Roy Moerenhout

Sander van Oostenbrugge 1-3 Patrick van den Boogaard

Kwartfinale:

Nigel van Milligen 4-1 Jisse de Boer

Jean Paul Nettenbreijer 3-4 Berry Herks

Zereso Zeverboom 4-3 Wesley van Beekum

Mike de Kruijff 4-2 Patrick van den Boogaard

Halve finale:

Nigel van Milligen 5-3 Berry Herks

Zereso Zeverboom 4-5 Mike de Kruijff

Finale:

Nigel van Milligen 6-5 Mike de Kruijff

Daarnaast had Nigel van Milligen 5 stuks het grootste aandeel in de 25 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 150 uit handen kwam van Jean Paul Nettenbreijer. Beste dame werd Sylvana Snoecks met een 3e plaats in de verliezersronde.


Na 12 toernooien zien de klassementen er als volgt uit:

Rankingklassement:

  1. Patrick van den Boogaard (183)
  2. Berry Herks (180)
  3. Zereso Zeverboom / Wesley van Beekum (172)

Damesklassement:

  1. Melissa van Puffelen (107)
  2. Sylvana Snoeck (86)
  3. Mandy Nobel (64)

180-klassement:

  1. Patrick van den Boogaard (53)
  2. Danny van Trijp (44)
  3. Wesley van Trijp (36)

Finish-klassement:

  1. Patrick van den Boogaard (170)
  2. Patrick van den Boogaard (170)
  3. Danny van Trijp (170)

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws