Home Regiodarts Van Trijp / Plaisier winnaars 1e Open Carambole Koppels 2018, Neyens /...

Van Trijp / Plaisier winnaars 1e Open Carambole Koppels 2018, Neyens / Knops runner-ups

Zondagmiddag 23 december was de organisatie van HW Darts voor de eerste keer te gast in de sfeervolle ambiance van La Carambole te Roosendaal, waar er werd gestreden om de hoofdprijs van €200,- en de 8 overige prijzen waaronder de felbegeerde fles Bacardi voor de hoogste finish. Om 14:00 uur kon het startschot gegeven worden aan de 23 aanwezige koppels, welke in een poulefase met elkaar de strijd aan gingen om de plaatsen in de winnaars- en verliezersronde.

 

Na het voltooien van de loterij zagen we de koppels Nigel van Milligen / Patrick van den Boogaard en Samantha Raaphorst / Arie van den Heuvel zich als beste te revancheren van hun ritje naar de verliezersronde. Van Milligen / Van den Boogaard konden tot op de laatste wedstrijd in hun poule zowel als eerste, als tweede en als derde eindigen. Echter werd het voor hun de laatste optie en eindigden zij achter Danny van Trijp / Mitchell von Schukkmann en Eddy Merlijn / Zereso Zeverboom, maar voor Melissa van Puffelen / Claudia van Driel. Vervolgens mochten zij in de verliezersronde de eerste ronde toekijken, waarna Kees Heijnen / Jeffrey Oostvogels (4-0) en Günter Hellemans / Jozef Smans (5-1) met ruime cijfers aan de kant werden gezet.

 

Het koppel Raaphorst / Van den Heuvel boekte in een poule van drie een zege op Joey Suikerbuijk / Wesley Schols, maar moesten zij het onderspit delven in de rematch en de dubbele confrontatie met Anton Mol / Hans van de Velden. Ook zij begonnen de knock-outfase met twee duidelijke overwinningen op Melissa van Puffelen / Claudia van Driel (4-1) en Laurent van Neylen / Peter Geerts (4-0), waarna zij in een spannende halve finale te sterk bleken voor Melvin van Hulst / Mike de Kruijff (5-4).

 

In de finale gaven Raaphorst / Van den Heuvel het nodige tegengas, maar kwam dit helaas niet naar voren in het scoreverloop. Zij wisten zichzelf al snel op het scorebord te zetten, maar dit bleek ook het hoogsthaalbare. Van Milligen / Van den Boogaard legden een solide partij op de mat en sleepten met een 6-1 overwinning de verliezersronde in de wacht.

 

Verliezersronde:
Kwartfinale:

Kees Heijnen / Jeffrey Oostvogels 0-4 Nigel van Milligen / Patrick van den Boogaard

Günter Hellemans / Jozef Smans 4-0 Richard Stes / Lorenzo de Bruijn

Laurent van Neylen / Peter Geerts 0-4 Samantha Raaphorst / Arie van den Heuvel

Danny Django / Dennis Faasen 0-4 Melvin van Hulst / Mike de Kruijff

 

Halve finale:

Nigel van Milligen / Patrick van den Boogaard 5-1 Günter Hellemans / Jozef Smans

Samantha Raaphorst / Arie van den Heuvel 5-4 Melvin van Hulst / Mike de Kruijff

 

Finale:

Nigel van Milligen / Patrick van den Boogaard 6-1 Samantha Raaphorst / Arie van den Heuvel

 

In de winnaarsronde waren het de koppels Kenny Neyens / Robbie Knops en Wesley van Trijp / Wesley Plaisier die de lakens uitdeelden. Neyens / Knops boekten in hun poule drie goede overwinningen op Damian Mol / Joey Jaspers, Kees Heijnen / Jeffrey Oostvogels en Wim Schneijderberg / Romano de Neve, waarna zij na een bye het koppel Danny van Trijp / Mitchell von Schukkmann wisten te verslaan met een 161-finish voor de wedstrijd(5-3). In de halve finale kenden zij minder problemen met Rohan Brouwers / Patrick Meeus en plaatsten zij zich met een klinkende 6-1 overwinning voor de finale.

 

Ook Wesley van Trijp / Wesley Plaisier begonnen direct sterk aan het toernooi en sloten hun poule als winnaar af ten koste van Rohan Brouwers / Patrick Meeus, Laurent van Neylen / Peter Geerts en Stephanie Verstraeten / Shirley Geelen. Net als Neyens / Knops mochten zij genieten van een bye, waarna zij Eddy Merlijn / Zereso Zeverboom kundig aan de kant wisten te zetten (5-2) om vervolgens in een spannende halve finale het koppel Damian Mol / Joey Jaspers in een beslissende laatste leg te verschalken (6-5).

 

Deze nipte overwinning gaf Van Trijp / Plaisier het nodige vertrouwen en zo domineerden zij ook het spel in de finale. Neyens / Knops vochten voor wat zij waard waren, maar slaagden er niet om de finale tot een spannend eind te brengen. Van Trijp / Plaisier sloegen al snel het gat en gaven dit voordeel niet meer uit handen. Zodoende waren het Wesley van Trijp / Wesley Plaisier die met een 7-3 overwinning de 1e editie van de Open Carambole Koppels 2018 op hun naam wisten te schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €200,- in ontvangst mochten nemen.  

 

Winnaarsronde:
Kwartfinale:

Kenny Neyens / Robbie Knops 5-3 Danny van Trijp / Mitchell von Schukkmann

Rene van de Schoor / Gido Janssen 0-5 Rohan Brouwers / Patrick Meeus

Wesley van Trijp / Wesley Plaisier 5-2 Eddy Merlijn / Zereso Zeverboom

Mike van Duivenbode / Freddy de Geus 4-5 Damian Mol / Joey Jaspers

 

Halve finale:

Kenny Neyens / Robbie Knops 6-1 Rohan Brouwers / Patrick Meeus

Wesley van Trijp / Wesley Plaisier 6-5 Damian Mol / Joey Jaspers

 

Finale:

Kenny Neyens / Robbie Knops 3-7 Wesley van Trijp / Wesley Plaisier

 

 

Daarnaast had Mike van Duivenbode met 5 stuks het grootste aandeel in de 26 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 161, welke goed was voor een fles Bacardi, uit handen kwam van Kenny Neyens.

 

Zaterdagavond 19 januari zijn we weer te vinden in La Carambole te Roosendaal voor ditmaal een singletoernooi, waarbij er weer gestreden zal worden om de minimale hoofdprijs van €200,- en de overige prijzen, waaronder een fles bacardi voor de hoogste finish.