Home Regiodarts Van Trijp winnaar 56e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018

Van Trijp winnaar 56e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018

Dinsdagavond 11 december was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 56e editie van de Café ‘T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 24 deelnemers kon de organisatie van HW Darts om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

De eerste finalist van de verliezersronde werd Nigel Dikhoff. In zijn poule moest hij nederlagen incasseren tegen Mareno Michels (3-0), Niek Braskamp (3-1) en Jean-Paul Nettenbreijer (3-1) waardoor een vierde plaats restte. Echter wist hij zich goed te revancheren en stond hij in de knock-outfase geen leg meer af aan Pascal Kramer (3-0), Stefano van Engelen (3-0) en Sabrina Jongenotter (3-0).

 

Aan de andere kant van het schema slaagde Brian Rufi erin om zich als beste te herstellen. Ook hij eindigde als vierde in zijn poule door toedoen van Kevin Lens (3-0), Zereso Zeverboom (3-1) en Stefano van Engelen (3-0), waarna hij in de knock-outfase de juiste vorm te pakken had. Achtereenvolgens werden Melissa van Puffelen (3-1), Christiaan Kruizinga (3-1) en Jean-Paul Nettenbreijer (3-1) verslagen en mocht hij proberen deze lijn door te trekken in de finale.

Hierin wisten beide heren er een spannende wedstrijd van te maken en werd deze finale zelfs past beslist door een beslissende laatste leg. Bij een stand van 3-3 bleek Brian de koelbloedigste en zo zette hij Nigel met een 4-3 overwinning aan de kant, waardoor de eindzege in de verliezersronde een feit was.
 

Kwartfinale:
Stefano van Engelen 0–3 Nigel Dikhoff
Melvin van Hulst 1–3 Sabrina Jongenotter
Mandy Nobel 1–3 Jean-Paul Nettenbreijer
Christiaan Kruizinga 0–3 Brian Rufi

Halve finale:
Nigel Dikhoff 3–0 Sabrina Jongenotter
Jean-Paul Nettenbreijer 1–3 Brian Rufi

Finale:
Nigel Dikhoff 3-4 Brian Rufi

 

 

In de winnaarsronde zagen we Wesley van Trijp doorstromen naar de finale. Hij begon direct sterk aan het toernooi door in zijn poule geen leg af te staan aan Dennis Zijdemans, Melvin van Hulst en Melissa van Puffelen, hetgeen werd beloond met een vrije ronde. In de winnaarsronde moest hij vervolgens tweemaal alle zeilen bijzetten, maar blijf hij telkens aan de juiste kant van de score ten kosten van Ferry Wennekes (4-3) en Timo van den Elshout (5-4).

 

Zijn tegenstander in de finale werd Patrick van den Boogaard, die eveneens een goed begin kende in de poulefase. Ook hij mocht genieten van bye na overwinningen op Ferry Wennekes (3-1), Christiaan Kruizinga (3-0) en Shirley Geelen (3-0), waarna Zereso Zeverboom (4-3) en Mareno Michels (5-3) in twee spannende wedstrijden naar het schrijfbord werden gedirigeerd.

In de finale had Wesley de nodige moeite om op gang te komen en kon Patrick direct de break plaatsen. Echter herstelde Wesley zich snel en speelde hij zich binnen no-time met onder andere een 12 en 14 darter naar een 4-1 voorsprong. Vervolgens hielden beide heren de eigen legs, maar vonden er geen breaks meer plaats. Zodoende was het Wesley van Trijp die met een 6-3 overwinning de 56e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.
 

Kwartfinale:
Kevin Lens 3–4 Timo van den Elshout
Wesley van Trijp 4–3 Ferry Wennekes
Jean Coussaert 1–4 Mareno Michels
Patrick van den Boogaard 4–3 Zereso Zeverboom

Halve finale:
Timo van den Elshout 4–5 Wesley van Trijp
Mareno Michels 3–5 Patrick van den Boogaard

Finale:
Wesley van Trijp 6–3 Patrick van den Boogaard  
 

Daarnaast had Niek Braskamp met 4 stuks het grootste aandeel in de 21 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 154 uit handen kwam van Mareno Michels. Beste dame werd Sabrina Jongenotter met een derde plaats in de verliezersronde.