Van Trijp winnaar 90e Moneydarts 2019, Michels runner-up Regiodarts
Regiodarts

Van Trijp winnaar 90e Moneydarts 2019, Michels runner-up

Van Trijp winnaar 90e Moneydarts 2019, Michels runner-up

Dinsdagavond 20 augustus was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 90e Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en 9 de overige prijzen. Met 29 deelnemers konden we om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

Uiteindelijk mochten Peter Tolboom en Jamai van den Herik het tegen elkaar opnemen in de finale van de verliezersronde. Peter moest in een poule van 5 zijn meerdere erkennen in Niek Braskamp, Mareno Michels en Wesley van Trijp, maar hield Max Pellegrom wel onder zich. Desondanks mocht hij in de knock-outfase direct aantreden en versloeg hij achtereenvolgens Mandy Nobel (2-0), Rik Popelier (3-1) en Stefano van Engelen (4-3).

Ook Jamai moest genoegen nemen met een derde plaats in de poulefase, al gebeurde dit op basis van legsaldo. Jan van Ommen en Ricardo Ham plaatste zich hierdoor voor de winnaarsronde, terwijl Mandy Nobel als vierde eindigde. Desondanks begon hij de knock-outfase met een vrije ronde, waarna Wesley Rus Hartland (3-0) en Pascal Kramer (4-1) geen potten konden breken.

In de finale zette Jamai feilloos de stijgende lijn voort en moest Peter aan de bak. Echter slaagde Jamai erin om het verzet van Peter te verbreken en zo kon hij met een 5-2 overwinning de verliezersronde voor zich opeisen.

Kwartfinale:
Stefano van Engelen 3-1 Geert van Wageningen

Rik Popelier 1-3 Peter Tolboom

Jamai van den Herik 3-0 Wesley Rus Hartland

Maurice Burgemeester 2-3 Pascal Kramer

Halve finale:
Stefano van Engelen 3-4 Peter Tolboom

Jamai van den Herik 4-1 Pascal Kramer

Finale:
Peter Tolboom 2-5 Jamai van den Herik

Naast Peter haalde ook poulegenoot Mareno Michels de finale, al deed hij dat in de winnaarsronde. Ondanks een tweede plaats in de poulefase, leek hij de juiste vorm mee te hebben genomen en werden in de knock-outfase achtereenvolgens met sterk spel Berry Herks (3-1), Jurgen Watson (4-0) en Wesley van Trijp (5-1) verslagen.

Aan de andere kant van het schema behaalde Danny van Trijp een finaleplaats. Hij begon direct sterk aan het toernooi door zijn poule met Berry Herks, Stefano van Engelen en Sabrina Jongenotter winnend af te sluiten, waarna ook Wesley Plaisier (3-2), Jan van Ommen (4-0) en Wesley van Beekum (5-2) niet bij machten waren om hem af te stoppen.

In de finale ging het hard tegen hard, maar was het Danny die als eerste een comfortabele voorsprong wist op te bouwen. Mareno probeerde tevergeefs de spanning terug te brengen en Danny speelde de wedstrijd met solide speel uit. Zodoende was het Danny van Trijp die met een 6-2 overwinning zijn 26e eindzege kon bijboeken op de 90e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019 en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:

Niek Braskamp 3-4 Wesley van Beekum

Jan van Ommen 0-4 Danny van Trijp

Mareno Michels 4-0 Jurgen Watson

Nigel van Milligen 0-4 Wesley van Trijp

Halve finale:
Wesley van Beekum 2-5 Danny van Trijp

Mareno Michels 5-1 Wesley van Trijp

Finale:
Danny van Trijp 6-2 Mareno Michels

Daarnaast had Wesley van Trijp met 4 stuks het grootste aandeel in de 21 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 130 uit handen kwam van Mareno Michels. Beste dame werd Sabrina Jongenotter met een 9e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws