Home Regiodarts Venken wint 6e ZomerRanking Cafe Quincy. Kay Smeets runner-up

Venken wint 6e ZomerRanking Cafe Quincy. Kay Smeets runner-up

We zijn alweer over de helft. Het 6e toernooi gaat van start met 40 deelnemers. Vanavond mogen we ook weer wat nieuwe gezichten alsook oude bekende van voorgaande jaren verwelkomen. Waar we vorige week onze Duits op mochten halen was het deze week de Franse talenknobbel die werd aangesproken.

In de winnaarsronde is het Joey Greijn die deze finale haalt. Met zeer mooie overwinningen op Kevin Nesselaar, Jef De Rooster, Tasso Muller, Colin Philippi en Davy Cardinaal.

Via de onderkant van de sheet weet KellyDavyd StienenVenken zich tot de finale te gooien. Hij wint op zijn weg hiernaartoe met mooie overwinningen van Jan Biermans, Michael Dokter, Oswin Streden en Kay Smeets.

In deze finale moet Joey Greijn in KellyDavyd StienenVenken toch wel zijn meerder erkennen. En de winst gaat met 5-1 naar Davyd.

Joey Greijn mag proberen om zich alsnog te plaatsen voor de grote finale door zich te bewijzen tegen Kay Smeets die uit de verliezersronde komt.

Kay word vrij laat op de avond door Davyd Venken naar de verliezersronde gestuurd, maar weet toch deze plaats te bemachtigen door te winnen van Koen Hunnekens ( 0-3 ) en Colin Philippi ( 4-3 ).

Joey en Kay gaan de strijd aan met elkaar waarbij Kay aan het langste eind trekt en zich met 5-1 plaats voor de grote finale waar Davyd op hem wacht.

De verwachtingen zijn hooggespannen voor deze finale, en het is aan Kay om een dubbele finale af te dingen.

De finale zal gespeeld worden in een bo11.

Kay mag beginnen en pakt de 1e leg met een 19 darter. De 2e leg gaat naar Davyd met een 20 darter. De 3e leg gaat met de darts mee en Kay maakt het 2-1 door 68 uit te gooien. Het niveau gaat wat hoger, deze leg is een 15 darter.

In leg 4 krijgen we darts te zien op hoog niveau van beide heren. Kay mist tegen de darts in een 12 darter op 125 finish, maar weet in 13 darts toch deze leg te pakken en zet de stand op 3-1. In leg 5 lopen bij beide heren de dubbels wat minder maar ook deze gaat naar Kay in 16 darts, 4-1.

Leg 6 gooit Davyd via een omweg uit in 15 darts op dubbel 3. De stand komt nu op 4-2. Kay pakt de 7e leg met een 18 darter, 5-2.

Wederom een 13 darter in de 8e leg voor Kay op dubbel 18 en wint met 6-2, hiermee dwingt hij een dubbele finale af.

 

De 2e finale mag Davyd beginnen en het publiek gaat er eens goed voor zitten.

De dubbels laten wat te wensen over bij de heren en Davyd pakt toch de eerste 2 legs met 20 darts en 21 darts, 2-0.

De 3e leg idem dito problemen met de dubbels maar Kay weet toch te finishen in 20 darts. Stand 2-1.

In leg 4 mist Kay een uitworp van 106 op tops, maar ook Davyd krijgt de dubbel niet geraakt. Kay weet de stand toch gelijk te zetten op 2-2.

Leg 5 gaat de dubbel wat beter en Davyd pakt deze leg dan ook in 18 darts, 3-2. Ook in leg 6 vliegen de darts beter en word in 15 pijlen 120 uitgegooid, 4-2.

In de 6e leg is het Kay die pech heeft en 148 shot mist op dubbel 14. Davyd trekt ook deze leg naar zich toe met 16 darts en de stand komt op 5-2.

Kay herpakt zich in leg 7 en laat zien dat hij niet voor niets deze dubbel finale heeft afgedwongen. Met een 12 darter gooit hij 121 uit en een klein applaus is hoorbaar.

Hij zet er zelfs nog een tandje bij en gooit een 11 darter in leg 9! Weer een applausje. Kay weet ook de 10e leg te pakken in een 16 darter en de stand is gelijk met 5-5!!!!!!!

De spanning is te snijden in de laatste en beslissende leg. Waar Kay eerder op een uitgooi komt en de dubbel niet valt mist Davyd 124 op dubbel bull.

De dubbel word dan toch geraakt door Davyd en weet zo de 6eZomerRanking van Café Quincy op zijn naam te zetten.

Beide heren ontvangen een groot applaus en felicitaties van het publiek wat oprecht heeft genoten van een huzarenstukje darts!!

 

Er zijn deze avond 37 maximale scores gegooid. Kay was hierbij degene die het meeste zijn pijlen alle drie in de triple 20 kreeg. Hij gooide maar liefst 11x onehundredeneighty!!!!

Davyd volgde met 10 stuks.

De hoogste finish van 140 werd gegooid door Colin Philippi. Hij verdiend hiermee een gratis inschrijving bij een volgend toernooi.

De prijzen pot voor de finale dag staat na 6 toernooien op €1235,00.

Volgende week vrijdag 26 juli staat het 7e toernooi op het programma. Er is nog alle kans voor degene die zich willen gaan plaatsen voor de finaledag. Op de finaledag is plaats voor de beste 24 van de ranking.

De beste 7 toernooien tellen mee voor de ranking. Inschrijven kan ter plekke tot 20.00 uur

Tot dan!