Wedden op dartwedstrijden, hoe doe je dat? Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Wedden op dartwedstrijden, hoe doe je dat?

Wedden op dartwedstrijden, hoe doe je dat?

Darten is al een lange tijd een populaire sport in Nederland en dit zal zeker nog een lange tijd zo zijn. Er zijn steeds meer mensen die interesse hebben in deze geweldige sport. Er zijn veel mensen die het voor de lol doen met wat vrienden in een bar, maar er zijn ook veel mensen die het professioneel doen. Wanneer je kijkt naar die belachelijk moeilijke schietgebeurtenissen op de Olympische Spelen, moet darten de meest precieze sport ter wereld zijn. Van een afstand van twee meter en 37 centimeters wordt van dartspelers verwacht dat ze constant doelen raken van minder dan 3 centimeter vierkant met hun kleine darts om wedstrijden te winnen. Hoewel het ogenschijnlijk een heel eenvoudige sport is, waarbij spelers precies 501 punten moeten scoren in zo min mogelijk w06orpen, zouden de beschikbare gokmarkten op de sport anders suggereren.

Het gokken op dartwedstrijden is enorm in populariteit gestegen in de laatste jaren, dit komt mede dankzij de steeds spannender wordende wedstrijden in verschillende leagues. Je hebt steeds meer verschillende evenementen waar mensen op gokken. Hieronder kun je meer lezen over de verschillende leagues. Lees in dit online casino gids hoe je kunt wedden op deze leagues.

De Wereld Kampioenschappen

Darts houdt het eerste Wereldkampioenschap van het jaar in de sport, waarbij de PDC Wereldfinale normaal gesproken plaatsvindt op nieuwjaarsdag. De spelers in dit kampioenschap groeit elk jaar in aantal, maar na de kwalificatierondes komen de beste spelers binnen bij de laatste vierenzestigste etappe. Elke ronde vindt plaats met behulp van het "set" -formaat, waarbij eerste tot drie legs een reeks winnen. De eerste ronde is de beste van vijf sets, de tweede en derde ronde zijn de beste van zeven, de kwartfinales de beste van negen, de halve finale beste van elf en de laatste beste van dertien sets.

Het BDO Wereldkampioenschapvindt plaats de week nadat het PDC-evenement is afgelopen. Dit heeft een minder deelnemers, de top spelers worden geplaatst in de laatste tweeëndertig. Spelers spelen een beste van vijf sets in de eerste ronde en gaan progressief omhoog naar de beste van dertien sets in de finale.

De Premier League

De Premier League is momenteel een competitie voor tien spelers, gerund door de PDC. Het formaat is in de loop der jaren enigszins veranderd, maar momenteel spelen de tien spelers allemaal elkaar wekelijks, waarbij de onderste twee aan het einde van de tien weken degraderen. Daarna spelen de resterende acht spelers elkaar opnieuw en aan het einde van de kwalificatie komen de beste vier in aanmerking voor de finale van de Premier League (twee halve finales en een finale). De normale competitiewedstrijden worden gespeeld over de beste van twaalf legs (wat betekent dat gelijkspel mogelijk is) - met de halve finales als beste van vijftien legs en de finale best van negentien legs.

De UK Open

De UK Open, die in juni wordt gehouden, wordt gezien als de FA Cup van het darts, een toernooi dat openstaat voor veel spelers die aan het einde van elke ronde worden gehouden met een willekeurige trekking. Dit toernooi, net als de Premier League, wordt gespeeld in de vorm van een leg, waarbij de eerste rondes worden gespeeld over de beste van negen, waarbij de legs stijgen naar een beste van eenentwintig finales.

De World Matchplay

Elk jaar in de Blackpool Winter Gardens gehouden, wordt dit beschouwd als de op een na grootste kroon op het PDC-circuit. Gehouden over een langer leg formaat, met de eerste ronde de beste van negentien en de laatste beste van vijfendertig (soms langer als wedstrijden gewonnen moeten worden door twee legs achter elkaar), is dit een echte darttest.

De World Grand Prix

Dit evenement wordt elk jaar in oktober in Dublin gehouden en heeft een vast format, uniek in het feit dat elke leg op een dubbel moet worden gestart. Tweeëndertig spelers staan in de eerste ronde, en het evenement begint met wedstrijden die in de eerste ronde die de beste van drie zijn, hierdoor heeft het de reputatie dat het er meer kans is op een onverwachte winnaar. Wedstrijden worden langer naarmate het evenement doorgaat, waarbij de finale een beste van elf sets is.

Grand Slam of Darts

Een evenement dat begint met een round robin, dit is het enige evenement dat wordt uitgevoerd door de PDC die BDO-spelers uitnodigt. Tweeëndertig spelers staan in acht groepen van vier, met zestien spelers die de knock-out fase ingaan - deze wedstrijden zijn van beste van negentien tot beste van eenendertig in de finale.

Andere evenementen

In deze tekst heb ik over vele grote evenementen gepraat, maar er zijn nog veel meer andere evenementen in het dart wereld door het hele jaar heen met onder andere de Masters, de Players Championships finals en de Europese Kampioenschappen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws