Home Regiodarts Wesley Plaisier neemt revanche op snooker dartranking

Wesley Plaisier neemt revanche op snooker dartranking

Het tweede rankingtoernooi in ‘t Snooker op afgelopen maandag 13 januari was er één met een boel nieuwe gezichten die de weg naar de mooie dartlocatie hebben gevonden. Maar ook de vaste bekenden gaven act de presence en willen meedelen in de gegarandeerde eindpot van 600 euro. 


In de verliezersronde was het nieuweling Jorg Toebak die in de halve finale tegenover Gijs de Wilde, een oude bekende, stond en zich meteen liet gelden. 
In een dartdemonstratie liet, the Wildman, Gijs zien dat hij niet was gekomen om spelletjes te spelen en liet met een walk over van 4-0 zien dat hij het darten nog steeds niet is verleerd.  In de andere halve finale van de verliezersronde was het Martin Piree die wat meer moeite had met nieuweling Jeffrey Weiss. Toch wist hij met een nipte 4-3 overwinning de finale veilig te stellen. Martin liet zich de kaas niet van het brood eten in de finale tegen Gijs de Wilde en won de verliezersronde met 5-3.

Het niveau van de verliezersronde geeft maar aan hoe hoog het spel van de winnaarsronde dan moet zijn .

Spelers als Kevin Lens, William Leijten, Viani van den Bergh, Dave Rombouts en Roger(Gizmo) Janssen haalden geen van allen de halve finales. Deze eer was wel weggelegd voor Timo van Wanrooij die de laatste tijd goed op niveau komt alleen tegen Wesley Plaisier zijn waterloo vond. Wesley was een maatje te groot en won met 5-1. De andere halve finale in de winnaarsronde ging tussen BDO WK-ganger Brian Raman en Richard van Zijtveld. Het goede spel van van Zijtveld viel iedereen al op tijdens het toernooi. De Belg Raman was echter niet onder de indruk en zette eveneens een 5-1 overwinning op het bord.

De finale ging dus tussen dezelfde darters als vorige week. Brian Raman die vorige week deze strijd in zijn voordeel besliste moest nu het onderspit delven tegenover een ontketende Plaisier. Wesley won met 6-2 en heeft een goede generale gespeeld voor de Q-School waar hij, maar ook Raman komend weekend zullen acteren.

De hoogste Finish van 132 ging ook naar Wesley Plaisier. In totaal werd er 44 keer een 180 gegooid.

Volgende week maandag 20 januari  is er weer een snooker dartranking!