Home Regiodarts Wesley Plaisier winnaar 1e editie Open Carambole Singles 2019

Wesley Plaisier winnaar 1e editie Open Carambole Singles 2019

Zaterdagavond 19 januari was de organisatie van HW Darts weer te gast in de sfeervolle ambiance van La Carambole te Roosendaal, waar er werd gestreden om de hoofdprijs van €200,- en de 9 overige prijzen waaronder de felbegeerde fles Bacardi voor de hoogste finish. Om 20:00 uur kon het startschot gegeven worden aan de 40 aanwezige deelnemers, welke in een poulefase met elkaar de strijd aan gingen om de plaatsen in de winnaars- en verliezersronde.

Na het voltooien van de loterij zagen we de Dimitri Bruckenburg en Nigel Dikhoff zich als beste revancheren van hun derde plaats in de poulefase en slaagden zij erin om de finaleplaatsen in de verliezersronde voor zich op te eisen.

Dimitri moest in zijn poule zijn meerdere erkennen in Gino Blom en Hall Graeme, maar hield Bo Agterdenbos onder zich, hetgeen genoeg bleek voor een bye. In de knock-outfase werd het iedere een ronde een stukje spannender, maar eindigde hij driemaal aan de juiste kant van score tegen Marcel Kruithof (3-0), Ad Haverkamp (3-1) en Maurice Burgemeester (4-3).

Nigel moest op zijn beurt toezien hoe Wesley van Trijp en Marjo Bogers zich naar de winnaarsronde wisten te spelen, waarna hij zijn derde plaats wist veilig te stellen ten kosten van Tristan Rompelberg. Ook hij nam de eerste ronde nog even plaats aan de bar om vervolgens probleemloos Philip van Ginkel (3-0), Peter Geerts (3-0) en Senna Harmans (4-0) te verschalken.

In de finale verloor Nigel dan eindelijk zijn eerste legs in de verliezersronde en was het Dimitri die wederom te maken had met een geduchte tegenstander. Net als zijn halve finale partij ging ook deze wedstrijd tot het uiterste gaatje en ook nu slaagde hij erin om de laatste leg koelbloedig te blijven. Zodoende was het Dimitri Bruckenburg die met een 5-4 overwinning de verliezersronde in de wacht wist te slepen.

 

Kwartfinale:

Jerry Matheussen 2-3 Maurice Burgemeester

Ad Haverkamp 1-3 Dimitri Bruckenburg

Jozef Smans 2-3 Senna Hartmans

Nigel Dikhoff 3-0 Peter Geerts

 

Halve finale:

Maurice Burgemeester 3-4 Dimitri Bruckenburg

Senna Hartmans 0-4 Nigel Dikhoff

 

Finale:

Dimitri Bruckenburg 5-4 Nigel Dikhoff

 

In de winnaarsronde slaagde Wesley Plaisier erin om na zijn overwinning tijdens de koppels ook tijdens de single editie een finaleplaats af te dwingen. Hij begon direct sterk aan zijn poulefase en stond daarin geen leg af aan Anton Mol, Gunther Hellemans en Sabrina Jongenotter, waarna hij na een bye in de knock-outfase ook geen leg verloor aan Mark Lambrechts (4-0). Vervolgens kreeg hij tweemaal één leg tegen, maar waren Tom Verpoorten (4-1) en Wesley Schols (5-1) ook niet bij machten om hem een halt toe te roepen.

Aan de andere kant van het schema liet Gino Blom zich gelden met een sterke zegereeks. Ook Gino stond direct op scherp en stond maar één leg af in zijn poule, waarna hij na een bye Ferry Wennekes met duidelijke cijfers wist te verschalken (4-0). Hierna volgden twee spannende wedstrijden, maar ook deze wist hij ongeschonden door te komen tegen Danny van Trijp (4-2) en Patrick van den Boogaard (5-3) en mocht hij in de finale proberen hetzelfde te bewerkstelligen.

In de finale was het echter Wesley die als sterkste uit de startblokken schoot en binnen no-time op een comfortabele 4-0 voorsprong stond. De wedstrijd leek dan ook af te stevenen op een whitewash, maar Gino bleek op tijd bij de les en wist het gat te verkleinen met onder andere een mooie 160 finish. Wesley liet zich vervolgens niet van de wijs brengen en maakte het karwei kundig af. Zodoende was het Wesley Plaisier die zijn ongeslagen status in La Carambole behield en met een 6-2 overwinning de 1e editie van Open La Carambole Singles 2019 op zijn naam schreef, hetgeen goed was voor een goedgevulde enveloppe met €200,-.

 

Laatste 16:

Mickey Schoonen 3-4 Patrick van den Boogaard

Richard van den Boogaart 3-4 Anton Mol

Ronnie Verbiest 0-4 Danny van Trijp

Gino Blom 4-0 Ferry Wennekes

Mark Lambrechts 0-4 Wesley Plaisier

Philip Moerman 3-4 Tom Verpoorten

Wesley van Trijp 4-0 Tim Verhagen

Wesley Schols 4-2 Hans van der Velden

 

Kwartfinale:

Patrick van den Boogaard 4-0 Anton Mol

Danny van Trijp 2-4 Gino Blom

Wesley Plaisier 4-1 Tom Verpoorten

Wesley van Trijp 3-4 Wesley Schols

 

Halve finale:

Patrick van den Boogaard 3-5 Gino Blom

Wesley Plaisier 5-1 Wesley Schols

 

Finale:

Gino Blom 2-6 Wesley Plaisier

 

Daarnaast had Wesley Plaisier met 7 stuks het grootste aandeel in de 36 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 160, welke goed was voor een fles Bacardi, uit handen kwam van Gino Blom. Beste dame werd Claudia van Driel met een 17e plaats in de verliezersronde.

Zondagmiddag 17 februari zijn we weer te gast in de sfeervolle ambiance van La Carambole te Roosendaal voor de tweede editie van de koppels, waarbij er gestreden zal worden om de minimale hoofdprijs van €200,- en de 8 overige prijzen, waaronder de fles bacardi voor de hoogste finish.