Home Regiodarts Wesley Plaisier winnaar 52e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018

Wesley Plaisier winnaar 52e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018

Dinsdagavond 13 november was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 52e editie van de Café ‘T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de overige prijzen. Met 12 deelnemers konden we om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

De eerste finalist van de verliezersronde werd Daniel Geysendorpher. Daniel eindige als derde in zijn poule na een overwinning op Melvin van Hulst en twee nederlagen tegen Mareno Michels en Danny van Trijp. In de verliezersronde begon Daniel met een overwinning op Brendan Drumm (4-0), waarna Kelly Visser in de halve finale op een 4-1 nederlaag werd getrakteerd.

Aan de andere kant van de verliezersronde was het Richard Broer die zich plaatste voor de finale. Richard won in de poule van Brendan Drumm, maar verloor de andere twee partijen van Patrick van den Boogaard en Ferry Wennekes, wat hem dus een derde plek gaf in de poule. In de verliezersronde begon Richard met een bye, waarna Maurice Burgemeester een halt werd toegeroepen (4-1).

De finale tussen Daniel en Richard werd er één van goed niveau en zou, zoals op voorhand al werd verwacht, niet hebben misstaan in de winnaarsronde. Desondanks sloeg Daniel als sterkste toe op de belangrijke momenten en kon hij met een 5-2 overwinning de verliezersronde voor zich opeisen.

Kwartfinale:
Kelly Visser – bye
Daniel Geysendorpher 4–0 Brendan Drumm
Richard Broer – bye
Maurice Burgemeester 4–3 Melvin van Hulst 

Halve finale:
Kelly Visser 1–4 Daniel Geysendorpher
Richard Broer 4–1 Maurice Burgemeester

Finale:
Daniel Geysendorpher 5–2 Richard Broer

Net als de vorige editie was het Mareno Michels die een finaleplaats wist te bemachtigen. Na een sterk begin in de poulefase, waarin hij als eerste eindigde, mocht hij direct aantreden tegen Patrick van den Boogaard. Deze spannende partij werd met minimaal verschil gewonnen (4-3), waarna Stefano van Engelen in de halve finale er aan moest geloven (5-2).

Tegenstander in de finale werd Wesley Plaisier, die ondanks een tweede plaats in de poulefase de juiste vorm met zich meegenomen had. In zijn poule leed hij een nederlaag tegen Stefano van Engelen, maar wist hij overwinningen te boeken op Kelly Visser en Maurice Burgemeester. In de knock-outfase liet hij zich vervolgens gelden door een sterke overwinningen op Danny van Trijp (4-3), waarna Ferry Wennekes in de halve finale kansloos achter werd gelaten (5-0).

Waar Mareno in zijn voorgaande finale nog een vrij eenvoudige overwinning wist te boeken op Nigel van Milligen (6-1), werd het nu al gauw duidelijk dat hij een zware kluif zou hebben aan Wesley. Het was Wesley die als eerste het gat sloeg, waarna Mareno probeerde het gat te dichten. Echter slaagde hij daar niet in en kon Wesley het karwei kundig afmaken. Zodoende was het Wesley Plaisier die met een 6-3 overwinning zijn zesde eindzege kon bijboeken op de 52e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Stefano van Engelen – bye
Mareno Michels 4–3 Patrick van den Boogaard
Ferry Wennekes – bye
Wesley Plaisier 4–3 Danny van Trijp

Halve finale:
Stefano van Engelen 2–5 Mareno Michels 
Ferry Wennekes 0–5 Wesley Plaisier

Finale:
Mareno Michels 3–6 Wesley Plaisier
 

Ondanks het lage aantal deelnemers werd er toch maar liefst 31 keer 180 gegooid, waarvan Wesley Plaisier met 8 stuks de meeste voor zijn rekening nam. Stefano van Engelen was met een 140 finish verantwoordelijk voor de hoogste van de avond.