Home Regiodarts Wesley Plaisier winnaar 64e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019

Wesley Plaisier winnaar 64e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019

Dinsdagavond 5 februari was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 64e editie van de Café ‘T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 24 deelnemers kon de organisatie van HW Darts om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

Uiteindelijk waren het Ruben Mesters en Maurice Burgemeester die zich als beste wisten te revancheren van hun ritje naar de verliezersronde en de finaleplaatsen bemachtigden. Ruben wist in zijn poule boven Sabrina Jongenotter te eindigen, maar werd op legsaldo naar de derde plaats verwezen door Stefano van Engelen en Jurgen Watson. Echter bleek dit wel genoeg voor een bye, waarna hij zonder problemen Mathieu de Loos (3-0) en Ricardo van der Vloed (4-1) aan de kant wist te zetten in de knock-outfase.

 

Ook Maurice eindigde als derde in zijn poule onder Nigel van Milligen en Danny van Trijp, maar boven Giraldo van Beckhoven, waardoor hij net als Ruben mocht genieten van een vrije ronde. Vervolgens stond hij tweemaal één leg af, maar kende hij verders geen mededogen met Melvin van Hulst (3-1) en Dylan Sprangers (4-1).

 

In de finale had Ruben het beste van het spel en deed hij wat er van hem verwacht werd. Maurice probeerde tevergeefs het nodige tegengas te geven, hetgeen nog wel resulteerde in een leg. Echter bemachtigde Ruben de overige vijf legs, waardoor hij met een 5-1 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

 

Kwartfinale:
Ricardo van der Vloed 3-0 Achmed

Ruben Mesters 3-0 Mathieu de Loos

Maurice Burgemeester 3-1 Melvin van Hulst

Dylan Sprangers 3-0 Siep Foekens

Halve finale:
Ricardo van der Vloed 1-4 Ruben Mesters

Maurice Burgemeester 4-1 Dylan Sprangers

Finale:
Ruben Mesters 5-1 Maurice Burgemeester

 

 

In de winnaarsronde kregen we een herhaling van de finale van de 60e editie tussen Wesley Plaisier en Danny van Trijp. Ondanks een tweede plaats in de poulefase achter Nigel van Milligen, bleek Danny toch tijdig op scherp te staan en zette hij een sterke zegereeks neer tegen Ferry Wennekes (4-2), Stefano van Engelen (4-0) en Mareno Michels (5-4).

 

Wesley begon op zijn beurt direct sterk aan het toernooi en stond in zijn poule geen leg af ten kosten van Peter van der Veen, Daniella Visser en Marco Klomps. Ondanks zijn eerste plaats mocht hij wel direct aantreden in de knock-outfase en na overwinningen op Arthur Groenendijk (4-0),  Nigel van Milligen (4-2) en Nigel Dikhoff (5-2) was ook zijn finaleplaats een feit.

 

Tijdens de 60e editie was het na een spannende finale Wesley die met de eindzege aan de haal ging en ook nu nam Wesley het voortouw. Met goed finishwerk (120 / 122 finish) en tweemaal een maximale score wist hij al snel het gat te slaan en kon Danny zich enkel met een 180’er en een 106 finish op het scorebord zetten. Wesley gaf hem verders ook geen duimbreedte om terug te komen in de wedstrijd en zo was het Wesley Plaisier die met een klinkende 6-1 overwinning de 64e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019 op zijn naam schreef en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

 

Kwartfinale:
Patrick van den Boogaard 1-4 Mareno Michels

Stefano van Engelen 0-4 Danny van Trijp

Nigel van Milligen 2-4 Wesley Plaisier

Nigel Dikhoff 4-3 Jurgen Watson

Halve finale:

Mareno Michels 4-5 Danny van Trijp

Wesley Plaisier 5-2 Nigel Dikhoff

Finale:
Danny van Trijp 1-6 Wesley Plaisier

 

Daarnaast had Mareno Michels met 6 stuks het grootste aandeel in de 27 gegooide 180’ers, terwijl ook de hoogste finish van 161 uit zijn handen kwam. Beste dame werd Sabrina Jongenotter met een 9e plaats in de verliezersronde.
 

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.
 

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!