Wesley Plaisier wint de 7e dartranking in Kaatsheuvel Regiodarts
Regiodarts

Wesley Plaisier wint de 7e dartranking in Kaatsheuvel

De 7e dartranking vond plaats op maandag 14 september. Er waren wat afwezigen, waardoor de totale opkomst bleef steken op 14 deelnemers. Desalniettemin was het weer een gezellige ranking met een hoog niveau. Wesley Plaisier was de gelukkige winnaar van deze avond en won zijn tweede rankingtoernooi van deze cyclus. Hieronder een kort verslag en wat statistieken.

Nadat alle vier de poules gespeeld waren kwamen er 8 in de winnaarsronde terecht. In de poulefase weinig verassingen. In de 'poule des doods' gingen Timo van den Elshout en Daan Bastiaansen door naar de winnaarsronde. Dit betekende dat Dave Rombouts en William Leijten het toernooi mochten voortzetten in de verliezersronde. (wat ze prima deden, want ze zouden later op de avond in de finale tegenover elkaar staan...)

In de kwartfinales verloor Ad Goossens met 4-0 van Wesley Plaisier. Tarik deed dit met dezelfde cijfers van Timo van den Elshout. Jamai v/d Herik was in vorm deze avond en wist Timo van Wanrooij met 4-1 te verslaan. Daan Bastiaansen won van Dennis Eijsermans met 4-2.

De halve finales waren twee thrillers... Daan was met 5-4 net iets beter dan Jamai. Wesley won met diezelfde cijfers van Timo, die een ruime voorsprong alsnog uit handen gaf.

In de finale ging het in het begin gelijk op, maar na een aantal legs was Wesley Plaisier warm en begon hij steeds beter te gooien. Dit resulteerde er in dat hij met 6-4 won van Daan. Wesley won hierdoor zijn tweede rankingtoernooi van deze cyclus.

In de finale van de verliezersronde kon William Leijten zijn 4-1 voorsprong niet uitbreiden. Dave Rombouts maakte hier gretig gebruik van en won 4 legs op rij. Hierdoor werd Dave de winnaar van de verliezersronde en klimt hierdoor flink op de ranglijst.

??? ?? ???? ????????
Bijna iedere deelnemer had een 'gratis drankje' verdiend door een 180'er te gooien. Bijna, inderdaad, er was één iemand die dit niet lukte, helaas. We zullen zijn naam niet noemen in dit verslag ;) De hoogste finish was deze avond voor Dennis Eijsermans. Hij wist tijdens de poulefase 142 uit te gooien (t20-t20-d11). Dit lukte hem later op de avond bijna nog een keer, maar de laatste pijl ging toen tegen het 'eijser' van de dubbel 11.