Wesley van Trijp winnaar 8e Makkie Moneydarts 2018, Van Milligen runner-up Regiodarts
Regiodarts

Wesley van Trijp winnaar 8e Makkie Moneydarts 2018, Van Milligen runner-up

Maandagavond 6 augustus was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het decor voor het 8e Makkie Moneydartstoernooi van de zomer. Wederom mochten we 28 deelnemers verwelkomen die net als de week ervoor in een sfeervolle ambiance de strijd aan gingen om de prijzen en het finish-bingo-spel, waarbij er, zoals gebruikelijk, werd gestart in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

Uiteindelijk wisten Nigel Dikhoff en Michael Cohen zich te plaatsen voor de finale van de verliezersronde. Nigel moest in zijn poule door een negatief onderling resultaat genoegen nemen met een 3e plaats in de poule onder Wesley van Beekum en Berry Herks, maar boven Jerry Geraerds. Vervolgens had Nigel geen moeite om de finale te bereiken door zijn partijen achtereenvolgens te winnen van Mandy Nobel (3-1), Marco Buyks (3-1) en Gerrit Geelen (4-2) wat hem een finaleplek opleverde in de verliezersronde.

Michael wist zijn eerste poulewedstrijd met 3-0 te winnen van Victor Scholten, maar kreeg daarna twee nederlagen om zijn oren van Wesley van Trijp en Nigel van Milligen waardoor dit hem een derde plek in de poule gaf. Die derde plek gaf hem wel een bye in de eerste ronde van de verliezersronde, waarna hij maar 1 leg weggaf om zich te plaatsen voor de finale door te winnen van Melissa van Puffelen (3-0) en Jerry Geraerds (4-1).

Nigel kwam net als in zijn finale verliezersronde tegen Viggo van der Kuijl (5e editie, 5-2 winst) sterk uit de startblokken. Michael gaf tevergeefs tegengas en was niet bij machten om Nigel af te stoppen. Zodoende was het Nigel die wederom met een 5-2 overwinning de finale van de verliezersronde voor zich opeiste.

Michael Cohen – Nigel Dikhoff 2-5

In de winnaarsronde plaatste Wesley van Trijp zich voor zijn tweede finale van deze zomercyclus (1x verlies). Een slecht begin was er wel in de poule toen hij zijn eerste wedstrijd met 3-0 verloor van Nigel van Milligen, maar na een 3-0 zege op Victor Scholten en Michael Cohen wist Wesley toch tweede te worden in de poule. In de winnaarsronde wist die drie keer te winnen om in de finale te belanden door te winnen van Francois van den Dungen (4-2), Dylan van Beers (4-1) en Viggo van der Kuijl (5-0).

Aan de andere kant van het schema bemachtigde Nigel van Milligen bij zijn derde optreden deze zomercyclus alweer zijn tweede finaleplaats. Nigel wist al zijn wedstrijden in de poule te winnen waardoor hij boven Wesley van Trijp (3-0), Michael Cohen (3-2) en Victor Scholten (3-0) eindigde. Deze eerste plek leverde hem een vrijloting op, waarna hij zich voor de finale plaatste door te winnen van Stefano van Engelen (4-2) om vervolgens nipt te winnen van Patrick van den Boogaard (5-4).

Wesley die voor de tweede keer een finaleplek bemachtigde in de Makkie Moneydartscyclus (5e editie 6-2 verlies). In de poule verloor hij nog met 3-0, maar in de finale begon hij zeer sterk door op een 2-0 voorsprong te komen. Echter miste hij enkele dubbels en kwam Nigel sterk langszij, hetgeen Nigel een 3-2 voorsprong opleverde. Daarna pakte beide heren om en om de legs waardoor bij een stand van 5-5 een beslissende laatste leg moest komen. Na de vele matchdarts die Wesley kreeg in de voorgaande leg wist Wesley nu wel koelbloedig te blijven en de winnende dubbel te vinden, waardoor hij de 8e Makkie Moneydarts 2018 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst mocht nemen.

Nigel van Milligen 5-6 Wesley van Trijp

Daarnaast hadden Patrick van den Boogaard en Danny van Trijp met 5 stuks het grootste aandeel in de 21 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van de avond 135 uit handen kwam van Stefano van Engelen. Beste dame werd Anouk Lokum met een 5e plaats in de verliezersronde. De volle lijn van de bingo bedraagt op dit moment €17,- en de volle kaart €48,-.