Zijdemans winnaar 7e Makkie Moneydarts, Van Engelen runner-up Regiodarts
Regiodarts

Zijdemans winnaar 7e Makkie Moneydarts, Van Engelen runner-up

Zijdemans winnaar 7e Makkie Moneydarts, Van Engelen runner-up

Donderdagavond 15 augustus was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het decor van de 7e Makkie Moneydarts 2019. Om klokslag 20:00 uur kon de organisatie van HW Darts het startschot geven aan de 21 aanwezige deelnemers voor de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald wie het toernooi mocht gaan vervolgen in de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk was het Nigel Dikhoff die voor de derde editie op rij de finale van de verliezersronde wist te bereiken. Ditmaal bleken Berry Herks, Dennis Zijdemans en Mathieu de Loos een te grote horde in poulefase, waarna hij zich wist te revancheren met winstpartijen op Michelle van den Boogaard (3-0), Sabrina Jongenotter (3-1) en Nick Buyks (4-1).

Zijn tegenstander in de finale werd Ted Carbone, die in zijn poule Danny Noordijk onder zich wist te houden, maar niet kon voorkomen dat Viggo van der Kuijl en Patrick van den Boogaard zich naar de winnaarsronde wisten te spelen. Echter leverde deze derde plaats wel een bye op, waarna hij met duidelijke cijfers te sterk bleek voor Edwin de Jager (3-0) en Mathieu de Loos (4-1).

Nigel boekte in zijn voorgaande twee verliezersronde finales één zege (5-2 Winston van de Graaf) en één nederlaag (2-5 Mike de Kruijff). Echter werd al snel duidelijk dat het ditmaal het laatste scenario betrof. Op Ted stond geen maat en Nigel had moeite om het nodige tegengas te geven. Zodoende was het Ted Carbone die met een klinkende 5-0 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:

Ted Carbone 3-0 Edwin de Jager

Mathieu de Loos 3-0 Marco Buyks

Nick Buyks 3-0 Danny Noordijk

Sabrina Jongenotter 1-3 Nigel Dikhoff

Halve finale:

Ted Carbone 4-1 Mathieu de Loos

Nick Buyks 1-4 Nigel Dikhoff

Finale:

Ted Carbone 5-0 Nigel Dikhoff

In de winnaarsronde plaatste Stefano van Engelen zich voor zijn tweede finale op de Makkie Moneydarts 2019. In een poule van 5 eindigde hij achter Gijs de Vos, maar voor Marco Meijboom, Edwin de Jager en Michelle van den Boogaard, waarna hij in de knock-outfase tweemaal één leg afstond aan Dylan Sprangers (3-1) en Viggo van der Kuijl (4-1). Zijn halve finale wedstrijd met Berry Herks lag echter een stuk dichter bij elkaar, maar slaagde hij er als nog in om op het beslissende moment sterk toe te slaan (5-3).

In de finale trof hij Dennis Zijdemans, die ondanks een tweede plaats in de poulefase het lek boven leek te hebben in de knock-outfase. Zo gooide hij drie uitermate sterke partijen en werden achtereenvolgens Patrick an den Boogaard (3-1), Arnod Timmermans (4-0) en Gijs de Vos (5-3) aan de zegekar gebonden.

Ook in de finale slaagde Dennis erin om deze lijn door te trekken en kwam Stefano er al snel achter dat hij alle zeilen moest bijzetten om zijn tweede nederlaag in de finale af te wenden (2e editie 6-4 Patrick Ziemer). Echter miste Stefano enkele kleine kansen en was het Dennis die iedere mogelijkheid met beide handen wist aan te pakken. Na 6 legs was de whitewash dan ook een feit en was het Dennis Zijdemans die zijn eerste HW Darts toernooi op zijn naam kon schrijven met een 6-0 overwinning op de 7e Makkie Moneydarts 2019 en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:

Gijs de Vos 4-1 Jamai van den Herik

Arnod Timmermans 0-4 Dennis Zijdemans

Viggo van der Kuijl 1-4 Stefano van Engelen

Berry Herks 4-1 Mike de Kruijff

Halve finale:

Gijs de Vos 3-5 Dennis Zijdemans

Stefano van Engelen 5-3 Berry Herks

Finale:

Dennis Zijdemans 6-0 Stefano van Engelen

Daarnaast hadden Gijs de Vos, Nigel Dikhoff en Stefano van Engelen met ieder 2 stuks het grootste aandeel in de 10 gegooide 180’ers, terwijl ook de hoogste finish van 154 uit handen kwam van Gijs de Vos. Beste dame werd Sabrina Jongenotter met een 5e plaats in de verliezersronde.

Donderdag 22 augustus zijn we er weer te vinden voor de finale avond waarvoor zich 32 spelers hebben geplaatst die met elkaar zullen strijden om de eindpot van €353,-. De poules zullen op basis van het klassement als volgt zijn opgebouwd:

POULE 1

Maurice Le Grand (32)

Remco Schilperoord (17)

Winston van de Graaf (16)

Stefano van Engelen (1)

POULE 2

Maurice Burgemeester (31)

Nigel van Milligen (18)

Danny van Trijp (15)

Dennis Zijdemans (2)

POULE 3

Christian van den Berg (30)

Sabrina Jongenotter (19)

Melissa van Puffelen (14)

Patrick van den Boogaard (3)

POULE 4

Shaties Hoebdar (29)

Zereso Zeverboom (20)

Wesley Plaisier (13)

Nigel Dikhoff (4)

POULE 5

Dylan Sprangers (28)

Mike van Duivenbode (21)

Viggo van der Kuijl (12)

Arnod Timmermans (5)

POULE 6

Bas Koolen (27)

Marco Meijboom (22)

Gino Blom (11)

Ted Carbone (6)

POULE 7

Jamai van den Herik (26)

Mathieu de Loos (23)

Berry Herks (10)

Marco Buyks (7)

POULE 8

Dirk van de Graaf (25)

Michelle van den Boogaard (24)

Nick Buyks (9)

Mike de Kruijff (8)

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws