Home PDC PL week 14: Barney en Anderson ook in play-offs, Taylor uitgeschakeld

PL week 14: Barney en Anderson ook in play-offs, Taylor uitgeschakeld

Michael van Gerwen en Dave Chisnall waren reeds verzekerd van deelname aan de Premeir League 2015 play-offs. In speelweek 14 zijn de twee andere plaatsen ook ingevuld. Raymond van Barneveld en Gary Anderson hebben zich bij Van Gerwen en Chisnall gevoegd waardoor alle play-offs deelnemers bekend zijn.

De eerste wedstrijd liep bijna uit op een whitewash, maar Bunting pakte toch een leg mee. Daarmee veranderd er niks aan zijn plaats. Hij kan zich al niet meer plaatsen voor de play-offs.

Dan Lewis vs Van Gerwen. Lewis heeft weinig kans om nog door te gaan naar de play-offs. Hij zal in ieder geval moeten winnen van Van Gerwen en de week erop ook. Daarna moeten Van Barneveld en Anderson beide weken alles verliezen. Lewis wint deze wedstrijd wel en gelooft er nog in. Lewis zat tevens goed in de wedstrijd waarin hij onder meer 7x de maximale score gooide.

Misschien had dit wel de wedstrijd van de avond moeten zijn. Wanneer Van Barneveld wint, is hij door. Bij gelijkspel is hij afhankelijk van de verdere partijen. Helaas voor hem wordt het ook gelijkspel. Geen speciale wedstrijd, geen hoge scores en op de dubbels waren de heren niet super. Dit wordt nog spannend voor onze medelander.

De laatste wedstrijd van de avond was toch wel erg spannend. Taylor moest winnen om nog in de race te blijven. Wanneer Anderson wint of gelijk speelt zijn hij en Van Barneveld door. De wedstrijd is enorm spannend. De score gaat van links naar rechts. Geen één lag wordt gebroken en de heren houden dus steeds hun eigen leg. Anderson gooit ook nog bijna een 9-darter, maar hij mist de trippel-19 waarna hij de dubbel-12 nog moet gooien. Uiteindelijk wint Anderson zijn wedstrijd en hij plaatst zich net als Raymond van Barneveld voor de play-offs.

Weetje: Taylor haalt voor de eerste keer in de geschiedenis van de Premier League cq voor de eerste keer in zijn carrière, de play-offs niet.

Betway Premier League

Week 14, donderdag 7 May
Metro Radio Arena, Newcastle

Dave Chisnall (104.05) v Stephen Bunting (90.19) 7-1
Chisnall heeft zich al geplaatst voor de play-offs, maar dat betekent zeker niet dat deze wedstrijd nergens meer om draait. Als hij wint en Van Gerwen vandaag verliest, strijden de twee heren volgende week voor de eerste plaats in de Premier League.
Chisnall begint sterk aan de wedstrijd. Hij gooit onder andere een 137-finish in de tweede leg. Daarna is hij niet meer te stoppen. Je ziet het bijna al aankomen. Als Chisnall niet te stoppen is, is hij ook niet te stoppen. De wedstrijd loopt uit op 5-0. Het wordt bijna een whitewash, maar daar steekt Bunting een stokje voor. Mede door Chisnall die 5 pijlen op de dubbel mist. Chizzy laat iedereen dizzy achter door de punten mee te nemen met een 132-finish.

Adrian Lewis (108.91) v Michael van Gerwen (103.38) 7-5
Wil Adrian Lewis zich plaatsten voor de play-offs zal hij vandaag en volgende week winnen. Dit is niet het enigste, ook moeten een aantal darters nog wedstrijden verliezen. Raymond van Barneveld en/of Gary Anderson moeten deze week en volgende week beide wedstrijden verliezen. Dit gaat nog lastig worden, maar de eerste stap is gezet.
Zeer spannende wedstrijd. Lewis begint goed, door met 2-0 voor te komen. Hij heeft zelfs een kans op 3-0 maar mist tops 3x. Daarna gooit hij een goed gemiddelde en Van Gerwen volgt hem mee. Na een 121-finish van Michael, lijkt Lewis wat minder te spelen. Dit was één leg en daarna gaat hij als een speer. Met een 11-darter en 6x 180 gaat hij de laatste leg in. Hij zal Van Gerwen moeten breken om de match te winnen. Dit doet hij door nog een 180 er aan de rijgen en zo komt zijn 180-score op 7. Hij finisht met 56 en houdt zichzelf nog in leven.

James Wade (95.28) v Raymond van Barneveld (94.55) 6-6
Wanneer Barney deze wedstrijd wint, zal hij zich plaatsen voor de play-offs. Een gelijkspel is nog niet genoeg. James Wade kan zich al niet meer plaatsen, maar hij zal het Van Barneveld zeker niet makkelijk maken.
Het was geen hoogstandje. Maar zeker wel een spannende wedstrijd. Er staat heel wat op het spel voor onze Barney. James Wade komt op een flinke voorsprong aan het begin van de wedstrijd. Maar liefst met 3-0. Maar Barney doet dit de laatste weken al, hij komt op een achterstand en haalt zijn tegenstander dan weer in. Ook deze week flikt hij dit kunsje. Hij wint zijn eerste leg, daarna breekt hij Wade en hij wint uiteindelijk ook zijn eigen leg weer waardoor het weer gelijkspel staat. Zoals ik al zei, was dit geen hoogstandje. Er gebeurd niet veel en er worden veel 100-scores gegooid. Bij de dubbels is het wel erg spannend. Beide heren missen nog wel eens een dubbel. Raymond komt uiteindelijk op een 4-6 voorsprong, maar pakt de winst niet. Wade wint twee legs achtereen en maakt er gelijkspel van.
Raymond van Barneveld heeft zich nog niet geplaatst voor de play-offs. Hij zal zich volgende week moeten bewijzen. Lewis er tevens uit. Van Barneveld moest deze match verliezen wil hij nog kans maken en dat is dus niet gebeurd.

Phil Taylor (101.71) v Gary Anderson (102.9) 5-7
Phil Taylor moet deze wedstrijd winnen om nog in leven te blijven in de Premier League. Wanneer Anderson gelijk speelt of wint, zullen hij en Raymond van Barneveld door gaan.
De wedstrijd begint rustig. De nodige dubbels worden uitgegooid, maar de scores zijn wat minder. Het gaat gelijk op. Van 1-0 naar 1-1 naar 2-1 naar 2-2 enz. Anderson gooit nog bijna een 9-darter door de trippel 19 te missen waarna hij de dubbel-12 nog moet gooien. Het blijft spannend en Taylor gooit ondertussen ook nog een 126-finish uit. In de een-na-laatste leg pakt Taylor bijna een 6-5 voorsprong, maar hij mist een score van 102 op zijn laatste dubbel. Anderson pakt de leg en dat betekent dat Taylor er uit ligt en Anderson en Van Barneveld in de play-offs zitten. De laatste leg wordt ook nog spannend. The Flying Scotsman mist onverwacht een dubbel waardoor Taylor een kans heeft om er nog een gelijkspel van te maken. Hij mist ze alle drie. Dan mist Anderson nog twee dubbels, maar zijn laatste dubbel (dubbel-1) gaat uit.