4 Nations Tournament: Nederland en België tweemaal goud WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

4 Nations Tournament: Nederland en België tweemaal goud

4 Nations Tournament: Nederland en België tweemaal goud

Zaterdag begon in Sevenum de derde editie van het 4 Nations Tournament. Op dit toernooi streden de teams van Nederland, België, Duitsland en Luxemburg om de titels. Tijdens dit toernooi verdedigden per land, met uitzondering van Luxemburg dat enkel een heren- en damesteam had, 8 heren, 4 dames, 4 junioren en 2 meiden hun nationale eer. Dit gebeurde op deze eerste dag doordat er poules zijn gemaakt met in iedere poule een Nederlander, een Belg, een Duitser en een Luxemburger, met uitzondering van het meisjessingeltoernooi waar alle zes de aanwezige meiden in een poule ingedeeld waren. De strijd in het overallklassement was verdeeld over singel- en koppelwedstrijden. De heren speelden best of 9 legs. De dames, junioren en meiden speelden best of 7 legs. Iedere gewonnen leg in de singles leverde een punt op voor het land in de strijd in het overallklassement. In de koppels leverde iedere gewonnen leg twee punten op voor het land.

In de eerste twee edities wist Nederland tweemaal het jongensklassement te winnen, terwijl Duitsland tweemaal de sterkste was bij de meisjes. De singeltoernooien, die op de tweede dag gespeeld zullen worden, werden bij de heren, jongens en meisjes de eerste twee jaar steeds gewonnen door een Nederlander respectievelijk Toon Greebe, Danny Noppert, Wessel Nijman, Maikel Verberk, Lerena Rietbergen en Kyana Frauenfelder. Dus hopelijk wordt hier zondag een voor Nederland succesvol vervolg aangegeven. Bij de damessingels was het eenmaal de Duitse Irina Armstrong die de titel pakte en eenmaal de Belgische Nicole Delie die aan het langste eind trok dus kan een van de Nederlandse dames zich hopelijk tot eerste Nederlandse winnares van het 4 Nations Tournament kronen.

De Nederlandse jongens (Jurjen van der Velde, Ramon Leferink, Levy Frauenfelder en Marcel Bus, red.) hebben het overallklassement voor het derde jaar op rij gewonnen. Ze eindigden op 79 punten. De Duitsers pakten zilver met 59 punten, terwijl België met 30 punten genoegen moest nemen met een derde plaats.

Bij de meiden was het drie op een rij voor Duitsland. Christina Schuler en Denise Schuler pakten samen 66 punten. Kyana Frauenfelder en Cheyenne Doddema pakten gezamenlijk 45 punten voor Nederland. De Belgische meiden kwamen niet verder dan 15 punten.

Na een bloedstollende eindstrijd pakten de Belgen de overalltitel in het herentoernooi. Tony Martinez, John Desreumaux, Kenny Neyens, Niels Vanbergen, Roger Janssen, Jeffrey van Egdom, Philip van Gasse en Sven Wens pakten zodoende deze titel. Zij pakten 266 punten en eindigden daardoor net boven de Nederlandse heren die op 261 punten bleven steken. Duitsland werd derde met 193 punten. Luxemburg bekleedde hier met 144 punten de laatste plaats.

Marjolein Noijens, Vanessa Zuidema, Priscilla Steenbergen en Femke Herms pakten de overalltitel bij de dames. Zij bleven met 131 punten de andere drie landen ruim voor. Duitsland was met 88 punten net iets sterker dan België dat op 82 punten eindigden. Luxemburg bekleedde ook hier de laatste plaats met 35 punten.

België wist de eerste paradarts interland ooit te winnen. Vincent d'Hondt, Serge van Belle, Bernard Martens en Jurgen Vercammen gaan zodoende samen met hun coach Thierry Gellinck de geschiedenisboeken in. Met 12-8 waren ze te sterk voor Nederland. Arie van der Rassel, Anton van Hemert, Kees van Wielink en Cliff Ruiter moesten onder leiding van coach Marijke Zomer zodoende genoegen nemen met een tweede plek. Tevens kreeg het Belgische G-darts team een cheque overhandigd van € 3600,-. Dit als gevolg van opbrengsten van verschillende veilingen, waar ook Aileen de Graaf een bijdrage aan geleverd heeft, en andere inzamelingsacties.

Sfeer en livebeelden zijn te zien op onze YouTubepagina Dartfreakz TV.

Een overzicht van alle uitslagen is hieronder te vinden:
Heren
Dames
Jongens
Meiden

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws