Home BDO/WDF Hoofdnieuws Aanvullende informatie omtrent nieuw Lakeside-toernooi 2020

Aanvullende informatie omtrent nieuw Lakeside-toernooi 2020

Lakeside_bordjes

De organisatie achter het nieuw darttoernooi, dat in 2020 in het Lakeside Leisure Complex zal worden gehouden, heeft nieuwe informatie naar buiten gebracht.

Zo is bekend geworden dat het toernooi een week zal duren en zal plaatsvinden rond de paasdagen. Exacte data zullen spoedig volgen want eind november zal de kaartverkoop van start gaan.

Naar verwachting is er dan ook meer duidelijkheid over spelers die hierbij in actie zullen komen. Alle spelers, uitgezonderd PDC tourkaarthouders, kunnen hiervoor in aanmerking komen.

In een eerdere aankondiging sprak men nog van een toernooi in januari en nu blijkt dat dit niet gold als concurrentie van het BDO WK 2020 dat is verhuist naar een nieuwe locatie.

De initiatiefnemers laten weten dat de onzekerheid van de BDO en het lang uitblijven van de kaartverkoop hen ertoe zette om naar januari toe te werken zodat er sowieso een wereldkampioenschap zou plaatsvinden in januari.

Inmiddels is de kaartverkoop van het BDO WK 2020 van start en daarmee is er zekerheid dat dit toernooi doorgang vind waarop besloten is om uit te wijken naar de paasdagen.

Ze slaan hiermee een nieuwe weg in omdat het geen BDO-toernooi of PDC-toernooi wordt maar een onafhankelijk toernooi waarbij in principe iedere dartspeler, ook uit de softtipwereld, voor kan worden uitgenodigd.

Er zal worden gestreden om een prijzenpot van in totaal 200.000 pond. Hiermee doet het weinig onder voor het BDO WK waar vorig jaar nog ‎339.000 pond op werd uitgekeerd.

Voor het volledig persbericht klik hier.