Home BDO/WDF Hoofdnieuws Aileen de Graaf & Justin van Tergouw nummer 1 van de wereld...

Aileen de Graaf & Justin van Tergouw nummer 1 van de wereld in 2016

Onlangs zijn de prijzen uitgereikt aan de nummers 1 van de WDF ranglijst. De heren en de dames hebben een wereldwijde ranglijst. Daarnaast is er ook een regionale onderverdeling, namelijk in Europa, Amerika(zowel Noord- als Zuid-Amerika) en Azië/Oceanië. Aileen de Graaf en Darius Labanauskas hebben 2016 afgesloten als nummer 1 bij respectievelijk de dames en de heren. Aileen pakte 2030 punten en liet hierdoor Deta Hedman, die op 2002 punten bleef steken, net achter zich. Aileen pakte dit jaar de eindzege tijdens onder andere het Open België, de German Open & Masters, de Turkey Open & Masters. Labanauskas had 916 punten, terwijl nummer twee Jamie Hughes op 841 punten is geëindigd. 

Justin van Tergouw pakte deze titel overtuigend bij de jongens. De huidige Winmau World Masters heeft 400 punten en de nummer twee heeft er 300. Ook bij de meisjes ging de titel naar de Winmau World Master, namelijk Veronika Koroleva uit Rusland. Zij had 30 punten meer dan haar landgenote Alina Kokarovtseva.

Overigens ging de titel in de Europese regio, enigszins verrassend, niet naar Labanauskas en Aileen de Graaf. Hier pakten immers Glen Durrant en Trina Gulliver de eerste plek. Jeff Smith en Adam Rowe waren de beste man in respectievelijk Amerika en Azië/Oceanië. Paula Murphy en Corrine Hammond waren de beste dame in respectievelijk Amerika en Azië/Oceanië.  

Er waren nog enkele Nederlanders die een noemenswaardige prestatie behaalden. Zo is Danny Noppert derde en Wesley Harms vierde op de WDF ranglijst van 2016. Willem Mandigers bekleed de achtste plaats. Europees kampioen Sharon Prins is als vierde geeindigd op de WDF ranglijst van 2016. Gijsbert van Malsen en Wessel Nijman delen de vierde plek bij de jongens. Op de voet gevolgd op een gedeelde zesde plek door Maarten Dirk Woord, Maikel Verberk en Marvin van Velzen. Javanico Jansen sluit de top 10 af. Veerle Hamelink is derde geëindigd bij de meisjes, net boven Kyana Frauenfelder. Layla Brussel is gedeelde zevende geworden.