Home BDO/WDF Hoofdnieuws Andy Fordham ‘The Viking’ is op 59-jarige leeftijd overleden

Andy Fordham ‘The Viking’ is op 59-jarige leeftijd overleden

Andy Fordham is vandaag overleden en mocht slechts 59 jaar oud worden. The Viking is een legende in de dartsport en won in 2004 de BDO wereldtitel.

Begin dit jaar werd hij opgenomen in het ziekenhuis nadat hij Corona had opgelopen. Hier leek hij van hersteld en hij werd zelfs aangekondigd als deelnemer van de World Senior Darts Championship die volgend jaar voor het eerst zal worden gespeeld.

The Viking kende in zijn leven vaker gezondheidsproblemen. In 2007 moest hij vlak voor een wedstrijd op de Lakeside worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De reden was dat hij ademhalingsproblemen kreeg vanwege vocht in de longen.

In 2008 onderging hij een levertransplantatie en viel hij meer dan 100 kilo af. Hij mocht vanaf dat moment ook geen alcohol meer drinken.

Toch kreeg hij in 2020 weer problemen met gezondheidsproblemen gerelateerd aan onder andere zijn lever. Zoals hierboven beschreven kreeg hij niet veel later ook nog Corona.

Ondanks al deze tegenslagen leek het weer de goede kant op te gaan maar vandaag kwam het trieste nieuws naar buiten dat hij is overleden.

Een eerbetoon met 5 van zijn meest bijzondere momenten zijn te bekijken op deze beelden.