Home BDO/WDF Hoofdnieuws BDO brengt meer informatie naar buiten over World Darts Trophy

BDO brengt meer informatie naar buiten over World Darts Trophy

Lang was het onduidelijk waar het toernooi zou plaatsvinden en of het wel daadwerkelijk zou doorgaan. Maar maandagavond was daar het verlossende woord dat deze major van de BDO zal plaatsvinden in de King George’s Hall in Blackburn.

Ondanks dat het toernooi over een maand al zal plaatsvinden is er op dit moment nog altijd geen toegangsticket te verkrijgen. Maar daar heeft de BDO inmiddels meer over bekend gemaakt.

Vanaf maandag 22 juli kunnen er kaarten worden aangeschaft via www.kinggeorgeshall.com en deze zullen 15 pond kosten voor één sessie en 25 pond voor een hele dag.

Daarnaast is ook het prijzengeld voor de spelers bevestigd. Zo ligt er 8.000 pond klaar voor de winnaar bij de heren en 3.000 pond voor de winnares bij de dames.

In totaal zal er 37.500 pond worden uitgekeerd.

Vanaf zaterdag gaat de World Matchplay van start met 5 Nederlanders. Doe gratis mee met onze dartpoule en maak kans op leuke prijzen.

Namens Nederland hebben Richard Veenstra, Wesley Harms, Willem Mandigers, Chris Landman, Derk Telnekes en Martijn Kleermaker zich geplaatst bij de heren en Aileen de Graaf en Sharon Prins bij de dames.
 
Namens België zullen Mario Vandenbogaerde (12) en Roger Janssen (21) spelen op het toernooi dat door Eurosport zal worden uitgezonden.

Het aantal Nederlanders en Belgen kan nog worden uitgebreid omdat er een dag voor het toernooi nog een kwalificatietoernooi wordt gespeeld waarbij er nog 4 tickets voor de heren en 2 tickets voor de dames liggen.