BDO vernieuwt kalender voor 2016 met nieuwe grote toernooien WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

BDO vernieuwt kalender voor 2016 met nieuwe grote toernooien

BDO vernieuwt kalender voor 2016 met nieuwe grote toernooien

Vanochtend heeft de BDO bekend gemaakt dat hun kalender voor 2016 er heel anders uitziet dan de afgelopen jaren. Dit is mede mogelijk gemaakt door nieuwe sponsoren. De kalender kent enkele majors, namelijk de de BDO World Trophy, BDO World Matchplay en Winmau World Masters. Deze toernooien veranderen echter wel van locatie. De Copper Box Arena in het Olympic Park te London zal de plek zijn waar de Winmau World Masters van 8 tot en met 11 december wordt gehouden. Tijdens de Winmau World Masters zullen ook de nieuwe speler van het seizoen awards worden uitgereikt. Deze majors worden aangevuld met vier nieuwe evenementen, die verspreid over het Verenigd Koninkrijk gehouden zullen worden. Hier zal de top 16 aantreden samen met spelers die een wildcard ontvangen vanuit de BDO.

Details van hun sponsoren zal de BDO in de komende weken bekend maken in aanloop naar de Lakeside 2016. Ook zal de volledige kalender binnenkort gepubliceerd worden.

Sue Williams, voorzitter van de BDO, spreekt van ''een nieuw tijdperk in Groot-Brittannië en ze wilt iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Dit zijn opwindende tijden voor zowel de BDO als darten internationaal. Ze kijken ernaar uit om de BDO te laten groeien van het regionale tot het professionele niveau, gesteund door de grootste merken.'' Ook regerend Lakesidekampioen Scott Mitchell is vol lof over het nieuws: ''Wauw, opwindende tijden en ik ben er zeker van dat alle spelers in ons systeem niet kunnen wachten om te mogen spelen in deze evenementen.'

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws