BDO WK: Mitchell verslaat Waites, Williams en Suzuki ook door WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

BDO WK: Mitchell verslaat Waites, Williams en Suzuki ook door

BDO WK: Mitchell verslaat Waites, Williams en Suzuki ook door

Vrijdagavond werden op het BDO wereldkampioenschap 2020 de laatste twee kwartfinales gespeeld bij de heren en de tweede halve finale bij de vrouwen.

Halve finalist van Lakeside 2019 Jim Williams en Paul Hogan openden de avond. Hogan, die goed voor de dag kwam in zijn eerdere partijen, kende een mindere avond. Williams won met ruim 5-1.
Hierna volgde de spannende dames partij tussen Beau Greaves en Mikuru Suzuki. Greaves vierde afgelopen donderdag haar verjaardag en gaf zichzelf een cadeau door op deze dag van Aileen de Graaf te winnen. Kon de pas 16-jarige Greaves nu stunten tegen de titelverdedigster? Greaves hield aardig stand maar de Japanse bleek toch te sterk, het werd 2-1 voor Suzuki. Vrijdagmiddag wist viervoudig BDO wereldkampioene Lisa Ashton reeds een plek op te eisen in de finale.
Naamgenoten en voormalige BDO wereldkampioenen Scott Waites en Scott Michell sloten de avond af. In een spannende partij waarin een beslissende set nodig was, won Mitchell nipt met 5-4.

De heren kwartfinales werden gespeeld over best of 9 sets cq first to 5 sets. De legs gingen over best of 5 legs cq first to 3 legs.
De dames halve finale werd gespeeld over best of 3 sets cq first to 2 sets. De legs gingen over best of 5 legs cq first to 3 legs.

Het toernooi wordt voor alle nog te spelen dagen uitgezonden op Eurosport. Mocht je Eurosport niet kunnen kijken, kan je uitwijken naar deze BDO livestream.

Derde heren kwartfinale
Jim Williams (86.81) 5-1 Paul Hogan (82.14) (3-2), (3-1), (3-0), (1-3), (3-2), (3-1)
Williams begint. Hogan breekt via zijn 76 finish, waarna hij zijn voorsprong verdubbelt met een 116 finish. Williams mist zijn 106 maar hij kan terugkomen en met een 32 finish zijn eerste leg pakken. Het komt tot een beslissende leg waarin Williams ditmaal wel zijn 106 finish benut.

In leg 1 van set 2 komt Hogan als eerste op een finish maar hij kan de leg niet behouden. Williams breekt voor de zoveelste keer door 36 uit te gooien. Hij komt daarna op 2-0. In de derde leg gooit Hogan de eerste 180 van de partij en met een 60 finish pakt hij zijn 1e leg in deze set maar daar blijft het bij. Williams komt op 2-0 in sets.

Jim mist zijn 56, Paul kan niet profiteren met zijn 64. In zijn volgende beurt raakt Williams d10 voor de 1-0 in set 3. Williams komt daarna als eerste op een finish. Met een 44 finish dendert hij verder, waarna hij d16 raakt met zijn 1e pijl en de derde set met een whitewash pakt. Het ziet er niet goed uit voor Crocodile Dundee die 3-0 achter staat in sets.

Leg 1 van set 4 is een prooi voor Hogan. In leg 2 komt Williams als eerste op een finish. Hogan legt de druk met een 180 maar de leg gaat toch naar zijn tegenstander. Na d18 is Hogan nog een leg verwijderd van zijn 1e set. Met een 60 finish lukt het Hogan eindelijk om een set naar zich toe te trekken. De eerste twee legs van set 5 worden verdeeld. De heren missen finishes, daarna kan Williams zijn 32 finish benutten.

Hogan forceert een beslissende leg via een 36 checkout. Williams pakt de set in stijl met een 105 finish via tops. Williams komt op 2-0 en is nog een leg verwijderd van de halve finale. Maar Hogan verlengt de partij. Williams mist de bull voor zijn 164. Hij kan terugkomen en met een 48 finish via d16 pakt hij de winst.

Tweede dames halve finale
Beau Greaves (76.24) 1-2 Mikuru Suzuki (79.15) (2-3), (3-0), (0-3)
Greaves pakt de eerste leg met een 16 finish. In leg 2 komt de titelverdedigster als eerste op een finish. Via d16 maakt ze gelijk. Suzuki mist haar finish. Greaves profiteert op prachtige wijze met een 70 finish via de bull. Suzuki maakt gelijk maar daarna mist ze de bull. Greaves mist dubbels om de set te pakken. De Japanse raakt d16 voor de set. De 16-jarige stevent af op set-winst door in leg 1 te breken en daarna haar voorsprong te verdubbelen met een 76 finish.

De dames missen finishes. Uiteindelijk benut Greaves haar 32 finish via d16 voor de whitewash en gelijke stand in sets. Na gemiste finishes van beide dames, breekt de Lakeside kampioene van 2019 met een 60 checkout. Na wederom een succesvolle 60 finish is de Japanse nog een leg verwijderd van haar 2e finale op rij. Greaves kan de partij niet verlengen. Suzuki belandt via d16 wederom in de finale.

Vierde heren kwartfinale
Scott Waites (93.85) 4-5 Scott Mitchell (92.53) (1-3), (3-0), (3-1), (1-3), (3-0), (2-3), (0-3), (3-1), (1-3)
Mitchell gaat van start. Hij mist zijn 100 maar hij kan terugkomen. Met d10 behoudt hij zijn leg. Na de eerste 180 van de partij komt Waites als eerste op een finish. Hij benut zijn 65 finish via d18. Het wordt 2-1 voor Mitchell waarna hij de 1e set opeist via tops. Waites gooit zijn tweede 180 in leg 1 van set 2, Mitchell beantwoordt meteen met ook een 180.

Waites trekt aan het langste eind met d16. Heel snel en zonder problemen trekt Waites ook de twee andere legs aar zich toe waardoor hij middels een whitewash de set-stand in evenwicht brengt. Met een 91 finish wordt het 1-0 voor Scotty Dog. Waites maakt gelijk en breekt daarna met een 85 finish. Waites mist finishes maar hij kan terugkomen en voor de break de 2e set op zijn naam schrijven.

De eerste twee legs van set 4 worden verdeeld, waarna Michell met een 45 finish op voorsprong komt en met een 40 finish via tops breekt hij zijn landgenoot. Tevens brengt Michell de set-sand in evenwicht. Met een snelle whitewash gaat set 5 naar Scotty 2 Hotty. Met een 66 finish breekt Mitchell in leg 1 van set 6. Waites breekt meteen terug maar daarna breekt Mitchell wederom door 76 uit te gooien. En ook ditmaal breekt Waites terug, dit doet hij met een 36 finish.

Waites verzuimt om de set te pakken in de beslissende leg. Mitchell straft af met zijn 40 finish en de set-stand is weer in evenwicht. In set 7 kan Scott Waites geen leg winnen. Na de whitewash is Scotty Dog nog een leg verwijderd van de halve finale. Waites knokt. Met een 112 finish pakt hij de 1e leg van set 8.

Mitchell maakt gelijk met een 81 checkout. Na een 3-1 leg overwinning van Waites, is het 4-4 in sets in de spannende partij. Mitchell zet koers richting de zege, hij komt op 1-0 in de laatste set. Hij komt op 2-1 en met een 68 finish verzekerd hij zich van een plek in de halve finale tegen Wayne Warren.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws