Lakeside eerste ronde: " Tony O'Shea en Darryl Fitton liggen eruit" WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside eerste ronde: " Tony O'Shea en Darryl Fitton liggen eruit"

Lakeside eerste ronde: " Tony O'Shea en Darryl Fitton liggen eruit"

In the home of darts in Frimley Green is het BDO World Championship van start gegaan. Jim Williams versloeg opnieuw in de eerste ronde SilverBack O'Shea die wederom na de eerste ronde de Lakeside Country Club mag verlaten. De verdedigende kampioen Lisa Ashton had geen moeite met Paula Jacklin die slechts een leg wist te pakken. Craig Caldwell versloeg met 3-1 Alan Soutar. In de afsluiter verloren we opnieuw een publieksfavoriet, Darryl Fitton ging na een sudden-dead leg die zelden nodig is in Frimey Green ten onder tegen Dennis Harbour.

Vanmiddag geen Nederlanders in actie, tijdens de avondsessie zullen Anca Zijlstra en Matthew Medhurst als eerste Nederlanders hun kunsten vertonen op het podium van de Lakeside.

Programma:
Jim Williams (83.31) v Tony O'Shea (82.11) 3-0 (3-2; 3-2; 3-2)
Dart9 speler Williams heeft in de openingswedstrijd drievoudig runner-up van de Lakeside Tony O'Shea verslagen. Alle drie de sets gingen met 3-2 naar de jonge Williams. Welshman Jim Williams weet vervolgens met een 140- finish O'Shea te verslaan.

Lisa Ashton (83.67) v Paula Jacklin (66.99) 2-0 (3-1; 3-0)
Paula Jacklin krijgt de kans om meteen 0-1 voor te komen in de eerste set maar gooit zich dood. De kampioene Ashton pakt de eerste leg. Jackling kan de derde leg van de set pakken waarbij het ook zal blijven. Lisa Ashton staat verder geen leg af waarmee ze ruim van jacklin wint en in het toernooi blijft om haar titel te verdedigen.

Craig Caldwell (91.20) v Alan Soutar (88.5) 3-1 (2-3; 3-0; 3-1; 3-1)
De Schotse Soutar weet de eerste set met 2-3 te pakken. Vervolgens maakt de 32- jarige debutant uit Nieuw Zeeland geen fouten meer en sleept set na set binnen. De Schot Alan Soutar krijgt slechts twee legs van de Nieuw Zeelander die door is naar de volgende ronde.

Darryl Fitton (90) v Dennis Harbour (85.44) 2-3 (3-2; 0-3; 3-1; 2-3; 5-6)
The dazzler pakt via dubbel 16 de eerste set waarna Dennis Harbour in de tweede set geen leg afstaat. In de derde set kan Fitton weer een vuist maken waardoor hij slechts een leg afstaat en met een 114- finish de set pakt. In set vier maakt Fitton het niet af en kan Harbour met 2-3 de set pakken waarmee er een vijfde beslissende set komt. In de zesde leg mist Fitton een matchdart waardoor Harbour weer gelijk maakt. Vervolgens krijgt Fitton de dubbel er maar niet in waardoor de verlenging volledig uitgespeeld moet worden. Met de scoreborden op 5-5 moet er een beslissende leg gespeld worden. Als Harbour via dubbel zes als eerste de dubbel gooit nemen we na O'Shea ook afscheid van Fitton.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws