Home BDO/WDF Hoofdnieuws BDO Youth Festival of Darts winst voor Brian Raman, Layla Brussel L16

BDO Youth Festival of Darts winst voor Brian Raman, Layla Brussel L16

Tijdens de eerste dag van het BDO Youth Festival of Darts is het Under 18’s Challenge Tour 1 (Mixed) toernooi en het toernooi voor 18-25 heren gehouden in het luxe Five Lakes Hotel en Resort in het Engelse Colchester.

Tijdens het tussen 18-25 Heren-evenement was de Belg Brian Raman de sterkste. Hij versloeg Luke Simmons met 3-2 in de kwartfinale waarna hij Rhys Hayden uitschakelde bij de laatste vier met een 4-1 overwinning. De Belg Raman trof Jack Main in de finale, Main was eerder verantwoordelijk voor het uitschakelen van de andere Belg Viani Van Den Bergh in de kwartfinale. Raman was in de finale oppermachtig en won met 4-1 de felbegeerde titel.

Bij het Under 18-toernooi namen 34 spelers uit Engeland, Noord-Ierland, België, Wales, Duitsland en Nederland deel aan CT1. Layla Brussel was de beste Nederlandse, Brussel verloor bij de laatste 16 met 1-3 van George David Lynch.

De titel-strijd ging tussen het Engelse talent Leighton Bennett en Connor Pickett. Bennett kwam tot een beslissende leg maar moest de overwinning aan zijn rivaal Connor Pickett laten