Beau Greaves wint de Daily Mirrorprijs voor jeugdsporter van het jaar WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Beau Greaves wint de Daily Mirrorprijs voor jeugdsporter van het jaar

Beau Greaves wint de Daily Mirrorprijs voor jeugdsporter van het jaar

Het 12-jarige megatalent Beau Greaves werd gisteren gekroond tot de Mirrors Pride of Sport jeugdsporter van het jaar. Hiervoor wordt men genomineerd, doordat iemand ze voordraagt vanwege hun prestaties of weldaden voor de samenleving.

Greaves heeft deze prijs ontvangen omdat ze nu al geschiedenis schrijft, hoewel ze pas twee jaar dart. Haar bijzondere 2016 heeft ervoor gezorgd dat velen in haar een toekomstige nummer 1 van de wereld zien. Greaves, die als bijnaam 'n' Arrow, heeft, kende een sensationeel jaar met winst in de England Classic, England Matchplay, Yorkshire Classic, Welsh Open en de European Cup. Alsof dit nog niet genoeg is, haalde ze ook nog de finale van de Winmau World Masters.

Op de European Cup versloeg ze spelers uit 17 andere landen om haar status als megatalent te herbevestigen. Die European Cup zege is het toppunt van haar geweldige opkomst. Ze wordt nu al door velen herkend aan de oche. Ze begon met darten, nadat haar broer haar dit adviseerde, aangezien hij haar talent zag.

Sinds haar tiende jaar gaat ze al regelmatig het Yorkshire circuit af. Haar opkomstnummer is 'When will I be famous' van 'Bros'. Ze won de Doncaster en District Heren onder 30 competitie afgelopen jaar en heeft zelfs aan de oche gestaan met de absolute nummer 1 van de PDC Michael van Gerwen, die ironisch genoeg niet genomineerd is voor Nederlands sportman van het jaar.

Bron: http://www.prideofsportawards.co.uk/.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws