Home BDO/WDF Hoofdnieuws Bewandelde weg door Wes Newton naar BDO WK gaat dicht

Bewandelde weg door Wes Newton naar BDO WK gaat dicht

Vorig jaar wist New Newton zich op een bijzondere wijze te plaatsen voor het wereldkampioenschap van de BDO. Hij was plaatsing namelijk misgelopen maar kreeg alsnog een ticket toen bleek dat er geen Aziatisch kwalificatietoernooi was gespeeld.

Aangezien daar wel een ticket voor was gereserveerd ging deze plaats door naar de volgende speler op de BDO rankingstand en daarmee was Wes Newton de gelukkige.

Het was bovendien al de tweede keer dat dit geluk hem in de schoot wierp want maanden daarvoor plaatste hij zich op identieke wijze voor de BDO World Trophy.

Maar vanaf volgend jaar zal dit verleden tijd zijn aldus Des Jacklin. Hij laat weten dat er weer een Aziatisch kwalificatietoernooi zal worden georganiseerd waarbij een ticket voor het BDO WK 2021 zal worden uitgekeerd.

“We hebben twee organisaties die hiervoor met ons in zee willen. Een maand geleden zijn we ook al benaderd voor de aanstaande editie maar dat was te kort dag om zomaar een BDO WK ticket aan te geven,” aldus de voorzitter van de BDO.