Home BDO/WDF Hoofdnieuws Callan Rydz wint Zuiderduin Masters jeugdtoernooi, Van Duivenbode 2e

Callan Rydz wint Zuiderduin Masters jeugdtoernooi, Van Duivenbode 2e

De jeugdfinale van de Zuiderduin Masters werd dit jaar gespeeld tussen Finale jeugd de Engelsman Callan Rydz en de Nederlander Mike van Duivenbode. Rydz was in de poule verantwoordelijk voor de uitschakeling van de winnaar van vorig jaar, Colin Roelofs. Het 16-jarige Engelse dartstalent, Callan Rydz, is pas in februari 2013 met darten begonnen maar schreef al enkele England Master jeugdtoernooien op zijn naam en haalde al de finale van de Winmau World Masters. Hierin was Colin Roelofs destijds wel te sterk voor Rydz.

De Nederlander Mike van Duivenbode wist zich voor de finale te plaatsen door overwinningen op Lorenzo Schmelcher (4-0) en Justin van Tergouw (4-1). Een interview dat we namens Dartfreakz.nl met Mike van Duivenbode voorafgaand aan de finale hadden is hier te bekijken.

ZuiderduinMasters2014-6841Finale jeugd (best 0f 3 sets):
Callan Rydz (ENG) – Mike van Duivenbode (NED) 2-0 in sets (3-1, 3-2)
De eerste leg gaat met een 104-finish naar Callan Rydz en ook de tweede leg is een prooi voor de Engelsman. Mike van Duivenbode mist vervolgens een 164-finish op de bulls-eye waarna Rydz een 129-finish mist. Van Duivenbode weet de leg alsnog winnend af te sluiten maar in leg 4 zet Rydz hem na een 171 perfect weg op dubbel 18 welke hij uit gooit en daarmee weet hij de set te pakken.

In de tweede set komt Callan Rydz keer op keer op een voorsprong maar Van Duivenbode maakt steeds weer gelijk en dus komt de partij uit op een 2-2. Van Duivenbode krijgt vanaf 82 de kans om de partij weer naar 1-1 in sets te brengen maar na het gooien van een single bull en een single 17 spelen de zenuwen op en gooit de Nederlander in plaats van de dubbel 20 de triple 20. Rydz profiteert en pakt de leg en de winst met 2-0 in sets.

Voor een verslag van de senioren klik hier.