Home BDO/WDF Hoofdnieuws Co Stompé: “Wat er dan door je heen gaat, kon tranen niet...

Co Stompé: “Wat er dan door je heen gaat, kon tranen niet bedwingen”

Co_Stompe_1

Aankomende week wordt de WDF Europe Cup gespeeld in Hongarije en wanneer de geschiedenisboeken erop worden nageslagen leert ons dit dat Co Stompé 20 jaar geleden de eerste Nederlandse winnaar ooit was.

Sterker nog, hij was tevens de eerste niet-Engels-sprekende darter die de Europese titel pakte.

De Nederlandse Darts Blond blikt terug op een interview met The Matchstick uit 1998 nadat Stompé Europees kampioen was geworden:

“Ik ging naar de ingooiborden voor de finale. Ik dolde wat met Andy Fordham en dat is de laatste voorbereiding. Op het podium gebeurde echter iets wat ik niet verwacht had. Alle lichten gingen uit en alleen het bord was nog zichtbaar. Daar kan ik niet zo goed mee omgaan, want ik moet mijn werphand kunnen zien. Desondanks ging het meteen goed en won ik de eerste leg tegen de darts in. Ook de tweede leg won ik en dacht: zo, dat is lekker! Nu nog één legje erbij en het kan niet meer stuk. Andy won echter de derde leg, waarna ik de vierde won,” aldus de destijds 36-jarige Co Stompé.

Hij vervolgt: “Andy kwam echter toch weer terug door goed spel, maar in de vierde was het allemaal voorbij. Andy stond na 12 darts op 88 terwijl ik op 116 stond. Ik gooide triple 19, enkel 19 en zonder na te denken dubbel tops. Wat er dan door je heen gaat is onbeschrijfelijk. Het heeft ook nog wel even geduurd voordat ik besefte dat ik Europees kampioen was. Ik weet wel dat ik mijn tranen niet kon bedwingen.”