Colin Roelofs: Goud in het singletoernooi is net iets meer bijzonder WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Colin Roelofs: Goud in het singletoernooi is net iets meer bijzonder

Colin Roelofs: Goud in het singletoernooi is net iets meer bijzonder

Colin Roelofs is de nieuwe Europees Kampioen bij de jeugd. De huidige nummer 1 bij de WDF was favoriet voor de titel en hij wist deze verwachting waar te maken. Naast het goud in het singletoernooi wist hij met het Nederland jongensteam ook het team-toernooi winnend af te sluiten en als kers op de taart werden ze ook overall kampioen waardoor Colin Roelofs met3 gouden medailles om zijn nek huiswaarts mocht keren.

Dartfreakz.nl sprak met Colin Roelofs en legde hem de volgende vragen voor.

Hoe was je gevoel voorafgaand aan het toernooi?
Goed. De toernooien gingen goed en met trainen ging ook alles volgens plan. De vorm was dus wel aanwezig.

De buitenwereld tipte je al als de favoriet voor de titel. Ervaarde je dit zelf ook zo? Gaf het extra druk dat de verwachtingen hoog waren?
Ja, als je mensen hoort praten en er gaan voorspellingen de ronde dan ga je dit ook zelf geloven. Maar als nummer 1 op de WDF ranking is het ook wel logisch dat mensen je tippen voor de titel.

Wat ging er door je heen toen je de winnende dubbel gooide voor de titel in het singletoernooi?
Adrenaline! Was echt geweldig. Alles ging volgens plan in de finale en dat je dan de Europese titel pakt is echt geweldig!

Naast goud in het singletoernooi won je ook goud met het team en goud in de overall ranking. Welk goud is je het dierbaarst?
Allemaal natuurlijk! Om met je teammaten de andere landen te verslaan en Nederland trots te maken met goud in het team en overall-event is natuurlijk een bijzondere prestatie, maar mijn single nog net iets meer bijzonder. Helemaal op eigen kracht gedaan en mijn naam in een bijzonder rijtje gezet tussen Peter van Tilborg, Vincent van der Voort, Jeroen van Leeuwen, Joey ten Berge, Dennis Labee, Johnny Nijs, Michael van Gerwen, Maarten Pape, Jimmy Hendriks en Quin Wester!

Was weer een geweldige ervaring in Wenen. Ik wil iedereen graag bedanken voor de felicitaties en hopen dat ik dit nog een keer mag meemaken!

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws