Home BDO/WDF Hoofdnieuws Colin Roelofs: ”Ik weet dat het in mij zit, dus daar leun...

Colin Roelofs: ”Ik weet dat het in mij zit, dus daar leun ik op”

Deze zaterdag staat het jonge Nederlandse darttalent Colin Roelofs in de finale van de Winmau World Masters nadat hij zich eerder ook al had geplaatst voor de finale van het WK van de BDO jeugd. Een zeer knappe prestatie van een jongen van nog maar zestien jaar oud. Maar dit zijn niet de enige prijzen die op zijn inmiddels indrukwekkende lijstje staan. We spraken met hem aan de vooravond van een van de meest spannende momenten in zijn tot nu toe al indrukwekkende dartcarrière.

‘’Tot nu toe heb ik nog geen last van spanning. Ik heb al redelijk wat finales gespeeld en die gingen eigenlijk goed. Ik heb een groot geloof in mijzelf en weet dat ik het kan. Dat is ook gelijk een van de grootste kwaliteiten die ik heb als darter. Als je weet dat het er in zit, moet je daar op leunen. ’’

Nog even relaxen
‘’Vandaag gaan we met alle spelers van het Nederlandse front nog even de stad in om wat te relaxen. Niet overmatig trainen, want dat kan alleen maar in je nadeel werken. Dat doe ik nooit. Ik probeer zoveel mogelijk met andere dingen bezig te zijn zonder aan het darten te denken. Morgen op de locatie zal ik nog wat pijlen gaan gooien, maar dat is meer om even warm te worden.’’

Hemeco Pro Dartsteam
Het afgelopen jaar is voor Roelofs heel erg goed geweest. Hij wist de Zuiderduin Masters 2013 te winnen en won hij dit jaar de Bull’s German Open 2014, Ook zit hij bij het Hemeco pro dartsteam samen met de Nederlandse topdarters Gino Vos, die het twee jaar geleden Adrian Lewis in de eerste ronde van het PDC WK erg moeilijk wist te maken en heb er bijna uitknikkerde, en Leon de Geus. Met dit team, die gesponsord wordt door Hemeco opslagsystemen, mogen de spelers verschillende toernooien van de PDC. De sponsor zorgt voor alle geldzaken zodat de spelers zich geheel kunnen richten op de toernooien. Roelofs zit er nu een paar weken bij en blijkt al erg veel in die tijd geleerd te hebben: ‘’Elke dinsdagavond train ik met de echte toppers van Nederland. Door elke week tegen dit soort topdarters te spelen leer je veel meer dan tegen mindere spelers te gooien. Ik ben daarom de sponsor erg dankbaar voor de kans die ze mij hebben gegeven.’’

Darten niet het belangrijkste
Ondanks dat Roelofs een echt darthart heeft weet hij wel waar hij zich de komende jaren op gaat focussen. ‘’Mijn doel voor het aankomende jaar is om vandaag de Winmau te winnen en daarna proberen het jeugdtoernooi van Lakeside binnen te halen. Maar als dit niet lukt is het niet erg. Ik vind darten leuk om te doen, maar het moet niet het belangrijkste in mijn leven worden. Natuurlijk is het leuk als ik prijzen pak en hier erkenning voor krijg maar school is voor mij eigenlijk een stuk belangrijker dan een perfecte darter te worden. Ik zou mijn school graag willen afmaken en daarna willen door studeren zodat ik een leuke baan kan krijgen. Een blessure is snel opgelopen, door bijvoorbeeld problemen te krijgen met je arm. Als je dan niks achter de hand hebt, kun je en je dartcarriere vergeten doen en een maatschappelijke carriere zit er dan ook niet. School gaat altijd voor en dat vergeet ik niet.’’

Colin Roelofs neemt het vanmiddag rond half twee Nederlandse tijd op tegen de Engelsman Callan Rydz.