Home BDO/WDF Hoofdnieuws Column: Verwurgende klem om nek BDO is weer tandje aangedraaid

Column: Verwurgende klem om nek BDO is weer tandje aangedraaid

Column Harm Mol

De verwurgende klem om de nek van de BDO is weer een tandje aangedraaid. Het contract van de BBC met de BDO loopt af en de zender heeft besloten om het enige wat ze nog uitzonden van de BDO niet langer te doen. De stikkende BDO ging bij de BBC door een achterdeurtje en met de staart tussen de benen de straat op en de PDC kwam met opgeheven hoofd de voordeur binnen.

Barry Hearn toverde even een nieuw toernooitje uit de hoge hoed en de gouden handtekeningen werden gezet. De aapjes van het Hearn circus doen een nieuw trucje en de directeur kijkt handenwrijvend toe. Op naar de volgende miljoenen en op naar de volgende schakel van de ketting waarin de BDO al bijna gestikt is.

Het blood on the carpet lijkt opgedroogd en inmiddels zit het bloed overal waar je kijkt. Na meerdere keren acht tellen zou er iemand in moeten grijpen en de stervende bokser uit deze ongelijke strijd moeten verlossen. Het lijkt alsof het BDO kamp zelfs de handdoek niet kan vinden in de ontstane chaos van heden en verleden. Ze lijken niet bij machte om het bloeddoorlopen witte vod over de touwen te krijgen.

Wie gaat er straks de Lakeside uitzenden? Ik denk dat RTV Noord Holland de beste papieren heeft. Ze hebben in Egmond aan Zee al wat ervaring opgedaan en aan de prijs zal het niet liggen. De BDO wilde altijd dicht bij de basis van het darten blijven en ze kunnen tevreden zijn, ze zijn helemaal terug bij af. Geen zendtijd, geen geld en gedegradeerd tot een toernooi zoals iedere kroeg er eentje kan organiseren.

De BDO zal zich nog een paar keer op de kop krabben, ze hebben een riant bod van de maffia-achtige PDC afgeslagen en nu moeten ze op de blaren zitten. En straks verlaten ze de verruïneerde stellingen om de vredesonderhandelingen in te gaan, met een witte vlag zwaaiende Adams voorop. De geoliede geldmachine heeft de stappen zelfverzekerd gezet, van mogelijke fusie, naar mogelijke overname, tot totale overgave.

Ik denk dat Barry na de ondertekening met de BBC wel even een telefoontje naar Stoke on Trent gedaan heeft: “Phil, we’ve got them!”