Dag 2 Dutch Open 2014: Alle namen geplaatst voor zondag bekend WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Dag 2 Dutch Open 2014: Alle namen geplaatst voor zondag bekend

Dag 2 Dutch Open 2014: Alle namen geplaatst voor zondag bekend

Nadat gisteren Willem Mandigers de finale samen met Jamie Hughes verloor van Richie George en Scott Mitchell met 5-2 is hij een van de 2434 heren die op weg gaan naar de hoofdprijs van €5.000. Bij de dames zagen we Tamara Schuur de halve finale verliezen samen met Rachna David. Schuur is een van de vele Nederlandse dames die een gooi gaan doen naar de winst. De beste dame ontvangt €2.250. Vorig jaar won the Golden girl Gulliver het single toernooi. Bij de heren won Scott Waites.

De laatste keer dat we een Nederlander de trofee hoog zagen houden was in 2006 toen was Raymond van Barneveld de beste. Bij de dames moeten we zelfs terug naar 2004 toen de Rotterdamse Hoenselaar als enige overbleef uit het deelnemersveld.

Vandaag spelen de singles heren tot de laatste 64, de dames gaan door tot de laatste 16 waarna het toernooi morgen verder gaat. De heren en dames spelen een best of 5.

Vorig jaar deden er 2.121 heren en 263 dames mee in Veldhoven, dit jaar in Assen verschijnen er 2.434 heren en 279 dames aan de oche.

Update 12:45 uur: Mike Zuydwijk is verantwoordelijk voor de eerste grote verrassing op dag van de Dutch Open 2014. Hij verslaat Dutch Open 2013-winnaar Tony O'Shea in de eerste ronde.

Update 13:15 uur: Ben je op zoek naar de uitslag van een vriend of kennis die vandaag deelneemt? Dan verwijzen we je graag door naar deze pagina waar je op naam kan zoeken naar alle uitslagen.

Update 14:15 uur: Het is topdrukte bij De Bonte Wever in Assen. Het toegestroomde publiek moet in stappen naar binnen worden geloosd om te voorkomen dat het té druk wordt in één van de zalen.

Update 14:30 uur: Rilana Erades is verantwoordelijk voor de uitschakeling van Mieke de Boer. In 2003 wist Mieke de Boer nog de halve finale te bereiken van de Lakeside. De Boer won een jaar eerder de World Darts Trophy.

Update 15:00 uur: De verkoop van toegangskaarten tot De Bonte Wever, om de Dutch Open 2014 live te kunnen meemaken, is gestopt. Liefhebbers die morgen willen komen wordt geadviseerd extra vroeg te komen.

Update 15:15 uur: Vanwege de drukte stijgt de temperatuur in de zaal met als gevolg dat de airco automatisch is aangesprongen. Enkele partijen lopen hierdoor vertraging op. Het probleem wordt momenteel verholpen.

Update 15:30 uur: Hans Klomp wint met 3-2 van Frans Harmsen waarmee er wederom een grote naam voortijdig exit is op de Dutch Open 2014 welke we zondag niet meer in actie zullen zien komen.

Update 16:45 uur: Jan Dekker zullen we morgen ook niet meer terugzien op de dartsbanen van De Bonte Wever. Double Dekker gaat zojuist onderuit tegen Braulio Roncero en voor hem is de Dutch Open 2014 voorbij.

Update 17:00 uur: Inmiddels stromen de eerste namen binnen die zich hebben geplaatst voor zondag. Een overzicht van de laatste 64 bij de heren en de laatste 16 bij de dames volgt hieronder.

Update 17:15 uur: Ricky de Vos verslaat Ahmad Ahmaddy met 3-2. Hij zit hiermee nu bij de laatste 128 en moet spelen tegen Mike Zuydwijk en de winaar plaatst zich voor de laatste 64 en dus voor zondag.

Update 17:30 uur: Pieter Collijn wint met 3-2 van Albertino Essers. Co Stompé is ook nog maar één partij verwijderd van plaatsing voor zondag.

Update 17:45 uur: Co Stompé wint de beslissende partij met 3-0 en plaatst zich voor zondag. Hij toont zijn blijdschap met zijn welbekende karate-kid houding.

Update 18:00 uur: Ook Yordi Meeuwisse (zonder een leg af te staan vandaag), Scott Mitchell en Jeffrey de Zwaan hebben de beslissende partij voor plaatsing voor zondag inmiddels gewonnen.

Update 18:00 uur: Alle 16 namen bij de dames zijn inmiddels bekend en staan allemaal benoemd in willekeurige volgorde in onderstaand schema.

Update 19:00 uur: We zijn momenteel in afwachting van de laatste namen bij de heren. Momenteel worden deze sheets met de hand ingevuld. Ieder moment ontvangen we de sheets en plaatsen we de namen hieronder.

Update 19:30 uur: Alle namen zijn reeds bekend en staan hieronder. Voor het speelschema van morgen klik hier.

De 64 heren geplaatst voor zondag:
Wouter Rietveld
Erwin Vossen
Kevin de Vries
Stephen Rose
Leroy Nieuwenhuis
Henk Westerhof
Daniel Hoogstra
James Hurrel
Scott Waites
Cor Dekker
Richard Huizinga
Martin Adams
Martin Phillips
Remko Landman Jochem
Sander Elgersma
Willem Mandigers
Remco van Eijden
Pieter Miedema
Dennis Dewal
Yordi Meeuwisse
Erwin Renkema
Jeffrey de Zwaan
Raymon Dijkman
Terry Lenting
Eduard Draijer
Richie George
Alan Norris
Pieter Collijn
Nick Kenny
Mike Zuydwijk
Erwin Valks
Geert de Vos
Frans van der Weit
Danny Blom
Dave Wicks
Vladimir Andersen
Marco Smit
Fabian de Lange
Andries Sterk
Sam Head
Wilco Vermeulen
Davy van der Zande
Johan van Onna
Scott Mitchell
Co Stompé
Nick Crouwel
Dennis Verhaegen
Darryl Fitton
Jermaine Wattimena
Brian Dawson
Tim Hope
Henri Klein
Ross Montgomory
Peter Marissen
Sam Denis
Vincent Kamphuis
Darius Labanauskas
Corne van Mastrigt
Sven Groen
Wesley Harms
Jeroen Geerdink
Mark van Gils
Phil Blackwell
James Wilson

De 16 dames geplaatst voor zondag:
Rilana Erades
Fallon Sherrock
Carla Molema
Femke Herms
Aileen de Graaf
Danielle Ypelaar
Floortje van Zanten
Anneke Kuijten
Maggie Sutton
Lorraine Farlam
Anastasia Dobromyslova
Kirsi Viinikainen
Ann-Louise Peters
Ria Niemeyer-v. Gellecom
Zoe Jones
Sue Gulliver

[srizonfbalbum id=3]

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws