Darryl Fitton gooit 9-darter in finale Dutch Open en wint nieuwe Skoda WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Darryl Fitton gooit 9-darter in finale Dutch Open en wint nieuwe Skoda

Darryl Fitton gooit 9-darter in finale Dutch Open en wint nieuwe Skoda

Darryl Fitton heeft historie geschreven tijdens de Dutch Open 2015. Hij wist in de finale tegen Martin Adams in de derde leg van de vierde set een 9-darter te gooien. Hij deed dit via de traditionele weg van 180, 180, triple 20, triple 19 en dubbel 12.

Het publiek ontploft en de mensen thuis waren tevens live getuige van deze perfecte leg. Met deze 9-darter heeft Fitton de Skoda gewonnen die klaar stond op het gooien van een 9-darter op het podium.

De titel ging wel aan de neus van The Dazzler voorbij want met 3-1 in sets wint Martin Adams de finale van de Dutch Open 2015. Maar toch zal Fitton een goed gevoel hebben overgehouden aan deze finale. Hij kan morgen trots huiswaarts keren in zijn gloednieuwe Skoda die het hele weekend als aankleding van de Dutch Open op het podium heeft gestaan.

Eerder in 2009 wist Darryl Fitton op het podium van de Zuiderduin Masters ook al een 9-darter live op televisie te gooien. Toen stond er geen prijs op de perfecte leg.

In 2002 wist Shaun Greatbatch ook al een 9-darter te gooien op de Dutch Open welke toen live werd uitgezonden op televisie. Evenals tijdens de 9-darter van Darryl Fitton in 2009 op de Zuiderduin Masters, stond er ook toen geen prijs op de perfecte leg.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws