Dartswereld treurt om het overlijden van mastercaller Martin Fitzmaurice WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Dartswereld treurt om het overlijden van mastercaller Martin Fitzmaurice

Dartswereld treurt om het overlijden van mastercaller Martin Fitzmaurice

Welke dartsfan kent hem niet? Martin 'The Legend' Fitzmaurice. Zojuist is bij ons het treurige nieuws dat deze voormalig mastercaller en 'master of ceremonies' is overleden. Om deze man nog een keer te eren besloten we een artikel te wijden aan de persoon, die door velen, en niet onterecht, wordt beschouwd als de vader van de BDO. De meesten zullen hem kennen als 'master of ceremonies'. Deze taak vervulde hij vanaf 1986 tot en met 2013 was bij de BDO-toernooien, waaronder de Lakeside. Iedere wedstrijd weer kreeg hij de aandacht van het publiek door zijn memorabele woorden 'Are you ready? Ladies and gentleman. Let's play darts!' Vervolgens werden de spelers, waarvan velen aan hem hun bijnaam te danken hebben, het podium opgeroepen.

Zijn carrière in het darten begon in 1975, toen hij gevraagd werd om in een lokale kroeg te schrijven. Vervolgens werd hij door niemand minder dan Bobby George gevraagd om zijn demowedstrijden te callen, aangezien de vaste caller niet in de gelegenheid was. Vervolgens was het dezelfde Bobby George, die er bij de BDO op aandrong om de zieke caller Jack Price te vervangen door Martin Fitzmaurice. Hij was ook de mastercaller van de 9-darter van Paul Lim op de Embassy, de toenmalige Lakeside, in 1990. In april 2013 besloot hij op te stappen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws