Dekker winnaar van Welsh International Invitation Trophy WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Dekker winnaar van Welsh International Invitation Trophy

Dekker winnaar van Welsh International Invitation Trophy

Jan Dekker heeft het zaterdag gespeelde Welsh International Invitation Trophy 2014 op zijn naam geschreven. In de finale trof de Nederlander drievoudig Lakeside kampioen Martin Adams die met 9-4 werd verslagen. Dekker was bij de laatste vier met 8-5 te sterk voor de Belg Geert de Vos, Adams won in een spannende halve finale strijd met 8-7 van Ross 'The Boss' Montgomery.

Samenvatting finale
Dekker begon aan de partij, maar met een prachtige 118 finish via dubbel 19 nam Wolfie de voorsprong. Daarna verdubbelde hij zijn voorsprong met een 108 finish. In leg 3 brak Dekker terug met dubbel 16 en maakte er met dubbel vier, 2-2 van. Met dubbel 20 kon de Nederlander voor de eerste keer in de partij leiden. Met tops breekt Adams terug voor de 3-3. In de volgende leg gooien beide spelers 180. Martin laat 167 staan, Jan houdt 100 over. Dekker kan zijn 100 finish benuten en leidt met 4-3.

In leg 8 gooit Dekker weer 180 en laat 125 staan. Deze wordt niet benut, maar hij kan terugkomen en de leg met tops naar zich toetrekken. Met zijn 96 finish verkleint Wolfie zijn achterstand wederom naar 1 leg (4-5). Maar Dekker vergroot de voorsprong wederom door dubbel 8 te raken (6-4). Na 'miscount'van Wolfie kan Dekker leg 11 pakken, maar hij heeft 'double trouble'. Adams kan niet profiteren en de Nederlander wint de leg met dubbel 7 voor de 7-4. Na een succesvolle dubbel 2 is Dekker nog 1 leg verwijderd van de zege. In de volgende leg maakt hij het dan ook af. Met een50 checkout is Jan Dekker de winnaar van het Welsh International Invitation Trophy.

Het is een geweldig toernooi om te winnen gaf Dekker na zijn zege aan. Alle deelnemers waren heel goed en deze overwinning betekent heel veel voor me. Ik hoop op het Welsh Open ook te kunnen schitteren en daar ook de finale te bereiken.

De uitslagen:

Kwartfinales
Jan Dekker 7-2 Martin Phillips
Geert de Vos 7-2 Lisa Ashton
Ross Montgomery 7-2 James Wilson
Martin Adams 7-4 Robbie Green

Halve finales
Jan Dekker 8-5 Geert de Vos
Martin Adams 8-7 Ross Montgomery

Finale
Jan Dekker 9-4 Martin Adams

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws