Dutch Open 2021 wordt verplaatst van februari naar september WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Dutch Open 2021 wordt verplaatst van februari naar september

Dutch Open 2021 wordt verplaatst van februari naar september

De Dutch Open Darts 2021, die plaats zou vinden op 5, 6 en 7 februari gaat definitief niet door. Het grootste open dartsevenement ter wereld wordt verplaatst naar 3, 4 en 5 september. Dit heeft uiteraard alles te maken met de coronacrisis.

NDB-directeur en toernooidirecteur van de Dutch Open Darts Paul Engelbertink zei hierover: "Iedereen zal deze beslissing begrijpen. De Dutch Open in de huidige vorm in deze coronacrisis kan gewoon niet doorgaan".Met de kennis van nu kun je natuurlijk wel inschatten dat februari voor een dergelijk evenement waar zo’n 7.000 mensen per dag komen, niet gaat werken. Daarnaast hebben wij ook enkele maanden voorbereidingstijd nodig. Het is nu zaak om vooruit te kijken naar wat eventueel wel kan en daarom hebben we het evenement verplaatst naar begin september. Dit communiceren we nu zodat alle darters, fans, partners maar ook de wereldbond met de internationale agenda zich daarop kunnen voorbereiden. Wij hopen dat we in september weer een prachtig dartsfeest kunnen organiseren voor jullie. Daar gaan we voor”.

Christa de Ruiter, directeur van De Bonte Wever waar de Dutch Open sinds 2014 wordt gehouden, geeft aan al rekening te hebben gehouden met verplaatsing. Zij zegt: “Wij zijn goed in snel schakelen in geval van wisselende omstandigheden en aanpassen naar wat er om je heen gebeurt, maar een evenement van dit kaliber in de huidige tijdsgeest is nou eenmaal echt niet realistisch. De Dutch Open Darts is een vaste waarde in onze evenementenagenda, voor ons één van de grootste en meest fantastische evenementen van het jaar en daarnaast van belang voor de stad Assen en wijde regio. We bewegen vanzelfsprekend graag mee naar een andere periode en hopen oprecht in september het unieke spektakel dat de Dutch Open Darts is samen met de NDB te kunnen organiseren.”

Alle mensen die een kamer hadden geboekt bij De Bonte Wever voor 5, 6, en 7 februari 2021 krijgen een e-mail van De Bonte Wever met verdere informatie over hun hotelboeking.

Tekst: Nederlandse Darts Bond

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws