Dutch Open krijgt unieke status platinum in nieuw WDF circuit WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Dutch Open krijgt unieke status platinum in nieuw WDF circuit

Dutch Open krijgt unieke status platinum in nieuw WDF circuit

Begin dit jaar lanceerde de World Darts Federation (WDF) een nieuw rankingcircuit met een nieuwe wereldranglijst en kondigde zij twee prachtige nieuwe major toernooien aan. Half maart werd door de wereldwijde Covid-19 pandemie de dartssport echter tot stilstand gebracht.

Veel toernooien werden afgelast, maar de WDF heeft samen met de landen achter de schermen hard doorgewerkt om het nieuwe rankingcircuit vorm te geven.

In wat een overgangsjaar zou worden voor de WDF, hebben slechts 20 van de geplande 130+ ranking evenementen plaatsgevonden en zijn er de afgelopen zes maanden helemaal geen toernooien meer gespeeld. Helaas zijn bijna alle landen ook de komende maanden genoodzaakt om de internationale toernooien af te gelasten.

In afwachting van de hervatting van de internationale competitie werkt de WDF toe naar de lancering van het WDF World Championship en WDF World Masters en updaten zij de speelkalender voor 2021 en de rankingreglementen.

Inmiddels heeft de WDF bekendgemaakt dat de Dutch Open Darts, als enige open toernooi wereldwijd, beloond is met een platinum status. Dit is de hoogste classificatie in de WDF kalender en staat gelijk aan de nieuwe major toernooien WDF World Championship en WDF World Masters.

De Nederlandse Darts Bond is blij met deze nieuwe ontwikkeling en voor een uitgebreide reactie verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws