Home BDO/WDF Hoofdnieuws Eerste editie op WDF World Masters in december 2021 in de Bonte...

Eerste editie op WDF World Masters in december 2021 in de Bonte Wever Assen

De eerste editie van WDF World Masters zal in samenwerking met de Nederlandse Darts Bond in 2021 voor het eerst plaatsvinden. De locatie hiervoor is de Bonte Wever te Assen, waar sinds 2014 de Dutch Open gehouden wordt.

Paul Engelbertink, de NDB-directeur zei: ”We zijn vereerd dat de WDF Nederland en de Bonte Wever in Assen heeft gekozen als te locatie voor de World Masters. Zoals de Dutch Open in het verleden heeft bewezen, biedt de Bonte Wever de ideale setting voor een groot vloertoernooi waarbij de laatste wedstrijden op TV gespeeld worden. De NDB kijkt ernaar uit om alle spelers te verwelkomen, de WDF onze volle steun te geven en samen een groot toernooi te organiseren!”

De World Masters waren sinds 1974 en tot de laatste editie in 2019 een samenwerking tussen de British Darts Organisation en World Darts Federation. Dit was voor verschillende sterren uit de dartswereld een springplank aan het begin van hun carrière, zoals het geval was bij spelers als John Lowe, Eric Bristow, Bob Anderson, Phil Taylor, Deta Hedman, Trina Gulliver, Anastasia Dobromyslova, Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen, Martin Adams & Lisa Ashton.

In januari 2020 maakte de WDF hun intenties kenbaar en wilden toernooien opzetten, zoals de World Masters en het WK zoals die gehouden werden bijt de BDO. Daarbij wilden ze ook nieuwe rankingsstructuren en kwalificatiecriteria opzetten. Deze plannen werden echter even op de lange baan geschoven door de coronauitbraak.

Nick Rolls, secretaris-generaal van de WDF, zei: ”We hebben al meer dan 80 rankingtoernooien in de WDF-kalender voor 2021. Daarom was het belangrijk voor de WDF om aan te kondigen dat dit historische toernooi niet ten einde is en verschaft ook een mooie seizoensfinale voor spelers uit alle landen die WDF-lid zijn, wat een van onze doelen is. We zijn ook nog in gesprek met mogelijke partners om een wereldkampioenschap op te zetten. Dit toernooi willen we zo snel mogelijk aankondigen. De WDF is de NDB dankbaar voor hun steun in het garanderen en huisvesten van de World Masters 2021. Zonder de steun en samenwerking van onze ledenlanden over de laatste 12 maanden was het onmogelijk geweest om de WDF World Masters op poten te krijgen. We hopen dan ook dat deze aankondiging het vertrouwen dat zij in de WDF getoond hebben uitbetaald en de WDF aan de verwachtingen kan voldoen.”

De WDF heeft als prioriteit om de World Masters 2021 toegankelijker te maken voor haar leden dan ooit te voren. Er zullen toernooien opgezet worden voor de heren, dames, jongens en meisjes.  Meer dan 1000 spelers zullen via de verschillende toernooien en de regionale en wereldranglijst van de WDF kwalificatie, net zoals voormalig winnaars van de World Masters en wereldkampioenen afdwingen. Ook zal ieder land dat lid is van de WDF spelers afvaardigen. 

De volledige kwalificatiecriteria, toernooiopzet en prijzengeld moet nog bevestigd worden, net zoals informatie over tickets en hotelarrangementen. De WDF is nog in gesprek om de sponsor- en TV-contracten voor de WDF World Masters 2021 af te ronden en kijkt uit om meer goed nieuws aan te kondigen in de nabije toekomst.