Home BDO/WDF Hoofdnieuws Eerste Open Ludo’s Youth Festival of Darts Belgium op 8 augustus 2015

Eerste Open Ludo’s Youth Festival of Darts Belgium op 8 augustus 2015

Na twee jaar inzet voor de jeugdspelers in België werd dit jaar een derde seizoen aangevat van de Ludo’s Jeugd Tour. Ook dit jaar was het doel 15 spelers mee te kunnen nemen naar Wolverhampton voor het Festival of Youth darts. Na het stellen van enkele vragen kregen we de mogelijkheid om een gelijkwaardig toernooi in te richten in België. We werden plots in het bezit gesteld van acht Winmau tickets. Enige voorwaarde : ze zijn bedoeld voor de jeugd en moeten goedgekeurd zijn door de BDB. Dit laatste was geen probleem aangezien beide gezond langs elkaar kunnen bestaan.

Op 8 augustus 2015 organiseren wij dan ook een eerste Open Ludo’s Youth Festival of Darts Belgium. Er zal gespeeld worden in vier groepen bestaande uit heren en dames geboren tussen 08/08/1990 en 7/8/1997. De heren spelen in vier groepen, de dames in twee groepen. Elke groepswinnaar heeft recht op een Winmau ticket en deelname aan de Lakeside playoffs.

Voor de jongens en meisjes geboren vanaf 7/8/1997 wordt er afzonderlijk gespeeld. Zowel de winnaar bij de jongens als bij de meisjes heeft recht op een Winmau ticket. Het prijzengeld bestaat uit het inschrijfgeld voor alle categorieën. Er wordt gespeeld met een A en B ronde zodat iedereen zeker twee wedstrijden kan spelen.

Na het single event is er een team event voor ploegen bestaande uit vijf personen, waarvan minstens 1 dame. Zij worden ingedeeld in deelnemers geboren vóór 7/8/1997 en geboren na deze datum. De oudste leeftijd is doorslaggevend voor de indeling. Deelname hieraan is gratis.

Vanaf nu kan er ingeschreven worden op www.ludos.club. Voorinschrijvingen lopen tot 31/7/2015. Betalingen moeten ten laatste gedaan zijn op 4/8/2015. Geen inschrijvingen ter plaatste. Normaal zijn er 40 standen ter beschikking.

Op zondag zal vervolgens de eerste Memorial Ludo Huybrechts georganiseerd worden. We starten om 10:00 uur met een koppeltoernooi voor heren en dames. Om 14:00 uur begint het single event. Hier wordt in beide gevallen gespeeld met een A en B ronde. Inschrijfgeld is prijzengeld. Op zondag gaat 1€ per inschrijving naar de organisatie. Voor het single event betaal je 8€. Voor het koppeltoernooi betaalt men 15€.