Nederland komt uit in drie finales, voor België is het over WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Nederland komt uit in drie finales, voor België is het over

Nederland komt uit in drie finales, voor België is het over

In Antwerpen staan vandaag de halve finales en finales op het programma. Het Nederlands Jeugdteam heeft zich voor drie onderdelen weten te plaatsen waarbij vandaag bepaalt zal worden welke kleuren de medailles worden. Bij een goed resultaat is er nog een vierde medaille te behalen in het overall-klassement bij de jongens. Jeffrey de Zwaan zal de slotdag openen tegen Jason McConnell uit Noord-Ierland voor een finaleplaats. Rond de klok van 12:00 uur mag hij met zijn koppelmaat aanleggen tegen het Schotse duo Donnelly/Clark voor een mogelijk tweede finale.

Van één finale is het Nederlands team in ieder geval verzekerd. In het teamtoernooi heeft Nederland zich ongeslagen weten te plaatsen voor de eindstrijd tegen Engeland. Vorig jaar stonden beide teams ook al tegenover elkaar in de finale van het teamtoernooi. Toen kwam oranje op een 5-2 voorsprong welke vervolgens werd weggegeven waardoor de winst met 9-6 alsnog naar Engeland ging.

Link naar het scorecenter klik hier. Om de foto's van vandaag te bekijken klik hier.

Updates:
De kop is eraf tussen Duitsland nam het open tegen Belgie. Max Hopp voor Duitsland en Bryan Coenderaerts voor Belgie. Met 2-1 in sets ging de overwinning naar onze Oosterburen waarmee Max Hopp de eerste finalist is. (Gemiddelde: Max Hopp 25.38 Brian Coenderaerts 21.94) Dan is het de beurt aan Nederland, Jeffrey de Zwaan neemt het op tegen de Noord Ier Jason McConnell. Nederland is op dreef, met gemak gaat de overwinning naar de Zwaan met 2-0 waarmee de Black cobra geen leg afstaat. (Gemiddelde Jeffrey de Zwaan26.37 Jason McConnell 21.75)

Tijdens de halve finale jongens kwam ook een Nederlandse tandem in actie Quin Wester en Jeffrey de Zwaan nemen het op tegen de Schotten Donnelly/Clark. Nederland laat zien groot te zijn in darts. Met relatieve eenvoud komen de Nederlanders 2-0 voor waarna de Schotten wat terug kunnen doen. Met de scoreborden op 2-1 en het oranje duo op dubbel 10 weet Quin Wester geschiedenis te schrijven en Nederland naar de finale te spelen.

België heeft alles gegeven in hun halve koppel finale tegen Engeland. De Belgen komen 1-0 voor waarna Engeland in zijn ritme komt en de Belgen op 1-2 achterstand zet. Het Belgische talent Kenny Neyens maakt 2-2 waarna de bull mag beslissen welke tandem de laatste leg mag beginnen. Met een gemiddelde van 23.14 gooit Engelsman Bradley Halls de Engelse naar de finale. (België gem. 20.83)

Casey Gallagher en Josie Paterson weten met 3-0 het Duitse meisjes koppel Anna Maria Schulze / Ann Kathrin Wigmann te verslaan. Met een mooi gemiddelde van 23.12 walsen de Engelse over de Duisters heen.

In de laatste halve finale van deze Europe Cup Youth nemen de Zweedse Sarah Rosen Sabina Nestling het op tegen de Russische Anna Yakovleva en Sofiya Loginova. De eerste leg gaat naar Rusland, Sofiya Loginova de jonge Anastasia Dobromyslova gooit 92 uit via 20, dubbel 20 en dubbel 16. Ook de tweede leg gaat naar Rusland waarna Zweden na veel geklungel op de dubbel de buitenste ring weet te vinden. Waarmee de dames in het geel terug lijken te komen in de wedstrijd. Ook in de vierde leg krijgen beide koppels vele kansen, het is uiteindelijk het koppel Anna Yakovleva en Sofiya Loginova voor Rusland die zich plaatsen voor de finale.

Speelschema:
10:00 uur Jongens singletoernooi halve finales
Max Hopp, Duitsland – Bryan Coenderaerts, België 2-1
Jason McConnell, Noord-Ierland – Jeffrey de Zwaan, Nederland 0-2

11:00 uur Meisjes singletoernooi halve finales
Anna-Maria Schulze, Duitsland – Casey Gallagher, Engeland 0-3
Ann-Kathrin Wigmann, Duitsland – Emily Davidson, Schotland 3-0

12:00 uur Jongens koppeltoernooi halve finales
De Zwaan/Wester, Nederland – Donnelly/Clark, Schotland 3-1
Neyens/Paz, België – Fairweather/Halls, Engeland 2-3

13:00 uur Meisjes koppeltoernooi halve finales
Gallagher/Paterson, Engeland – Schulze/Wigmann, Duitsland 3-0
Yakovleva/Loginova, Rusland – Rosén/Nestling, Zweden 3-1

14:00 uur Lunch

15:00 uur Jeffrey de Zwaan - Max Hopp
15:30 uur Casey Gallagher - Ann-Kathrin Wigmann
16:00 uur De Zwaan/Wester -Fairweather/Halls
16:30 uur Gallagher/Paterson - Yakovleva/Loginova
17:00 uur Jongens teamtoernooi finale Nederland - Engeland
.
Live updates Nederlandse Darts Bond:

Lees alle tweets
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws