Home BDO/WDF Hoofdnieuws EK Jeugd dag 2: Van Tergouw en Verberk verzekerd van twee medailles

EK Jeugd dag 2: Van Tergouw en Verberk verzekerd van twee medailles

Vandaag is het EK Jeugd echt van start gegaan met de eerste vloerwedstrijden. Kyana Frauenfelder viert vandaag haar 12e verjaardag en kan zichzelf trakteren op een mooi cadeau.

Bij de meisjes verdedigen Kyana Frauenfelder en Layla Brussel de Nederlandse eer. Bij de jongens zal het viertal Maikel Verberk, Jeffrey Ballast, Job ten Heuvel en Justin van Tergouw namens Nederland aantreden.

Er werd vandaag gestart met de jongens en meisjes koppels. Hierbij spelen Jeffrey Ballast en Job ten Heuvel samen en vormen Justin van Tergouw en Maikel Verberk een koppel. Vanzelfsprekend zijn Kyana Frauenfelder en Layla Brussel samen het duo namens Nederland in het meisjestoernooi. Vervolgens speelden de jongens ook het singeltoernooi.

Finale voor Justin van Tergouw en Maikel Verberk
Zonder een leg te verliezen hebben Justin van Tergouw en Maikel Verberk zich op ongekende wijze weten te plaatsen voor de finale van het jongens koppeltoernooi. Ze wonnen achtereen volgens van het Schots duo Johnston en Mitchell, het Iers koppel Finn en McDonagh, de jongens Rodriguez en Straub uit Oostenrijk en het Duitse duo Van der Weerd en Heller.

Dit betekent dat de eerste medailles voor Nederland een feit zijn en dat Van Tergouw en Verberk zaterdag sowieso in actie zullen komen op het podium om te strijden voor het goud. In deze finale zullen ze spelen tegen het duo Heneghan en Connolly uit Ierland die verantwoordelijk waren voor de uitschakeling van het andere Nederlandse duo.

Jeffrey Ballast en Job ten Heuvel gingen als ander duo voor Nederland in de eerste ronde onderuit. Ze verloren met 3-2 van het Ierse koppel Heneghan en Connolly.

Kyana Frauenfelder en Layla Brussel stranden in de kwartfinale
Namens de meisjes bezetten Kyana Frauenfelder en Layla Brussel de derde plaats in de poulefase voorafgaand aan een onderbreking voor de lunch. Ze boekten drie keer een 3-2 overwinning en één keer een 2-3 nederlaag. De twee wedstrijden na de lunch werden gewonnen van Tsjechië (3-2) en verloren van Wales (1-3). Desondanks hebben de meisjes zich geplaatst voor de kwartfinale. In de kwartfinale moesten ze helaas met 3-1 hun meerdere erkennen in de Hongaarse meiden Vivien Czípo en Kitti Neumajer.

Maikel Verberk en Justin van Tergouw allebei naar halve finale singels.
Na de lunch zijn de jongens begonnen aan het singletoernooi. Voor Job ten Heuvel is het een ongelukkige dag geworden. In de single verliest hij de openingspartij met 2-3 van de Zweed Hampus Norrström. De overige 3 Nederlandse jongens winnen hun eerste ronde wedstrijden relatief eenvoudig.

In de tweede ronde valt het doek ook voor Jeffrey Ballast. Hij verliest met 2-3, terwijl Justin van Tergouw en Maikel Verberk over de hele dag nog geen leg hebben verloren.

Bij de laatste zestien verliezen Maikel Verberk en Justin van Tergouw beiden hun eerste leg van de dag, maar gaan door een 3-1 overwinning allebei door naar de kwartfinale. Justin van Tergouw moest een leg afstaan aan de Deen Nicolai Rasmussen, terwijl de IerRoman McDonagh een leg afsnoepte van Maikel Verberk. Doordat ze allebei in de kwartfinale met 2-1 in sets weten te winnen, verzekeren ze zich van een plek in de halve finales, die zaterdag gespeeld zullen worden. Maikel Verberk rekende in de kwartfinale af met de Duitser Marc Heller, terwijl Justin van Tergouw een maatje te groot was voor de Ier Dean Finn. Maikel Verberk speelt in de halve finale tegen de Deen Andreas Bergo. Justin van Tergouw treft de Duitser Nico Schlund.

Jongens gedeeld aan kop in algemeen klassement
Door de successen van Maikel Verberk en Justin van Tergouw staat Nederland er goed voor in het algemeen klassement bij de jongens. Ze delen namelijk de eerste plaats met Duitsland, terwijl Ierland op 2 punten volgt.

Uitslagen: (Klik op CTRL + F5 indien je geen uitslagen ziet)
Junioren singles
Jongens koppels
Jongens teamtoernooi

Meisjes singles
Meisjes koppels
Meisjes koppels finalesheet


.
Updates namens de Nederlandse Darts Bond: (Klik op CTRL + F5 indien je geen updates ziet)
[hb_twitter_feed]

Voor meer updates live vanaf locatie verwijzen we je ook graag door naar www.evertzomer.nl en www.ndbdarts.nl.